Транспортно строителство и възстановяване (ТСВ) са си избрали подизпълнителите за

...
Коментари Харесай

Удълбочаването на пристанище Варна: Широко затворени очи

" Транспортно строителство и възобновяване " (ТСВ) са си избрали подизпълнителите за удълбочаването на Варненското и Белославското езеро на база одитирани системи за ръководство на околната среда, както и на здравето и сигурността при работа.

Това е обяснението за прекосяването на близо 400 млн. лева държавни средства през държавната компания без търг и конкурс - към обединяването " Европейски Съюз Билд " и стигайки до дълбачки на компанията " Гидрострой ", записана в Калининград.

То беше обещано от служебния транспортен министър Георги Тодоров по време на чуването му в Народното събрание. Преди да стане длъжностен министър Тодоров е ръководител на управителния съвет на Държавно дружество Пристанищна инфраструктура (ДППИ), като по негово време е подписан и договорът сред ДППИ и ТСВ.

Още от самото си начало планът провокира внимание в медиите, най-малкото тъй като е в услуга на ТЕЦ-а на Доган, само че очевидно макар интереса и мащаба си се е оказал неподобаващ за вниманието на управлението на самото ДППИ. Тодоров съобщи, че нищо не е минавало на директорски съвет на ДППИ, той не е взел участие и подписът е на тогавашния общоприет шеф на ДППИ (бел. ред. по това време подобен е Ангел Забуртов) и надлежно на изпълнителния шеф на ТСВ.
Ни лук яли...
За следващ път чуването на министър Тодоров не даде пояснение на повечетo въпроси на депутатите, като най-важният е за какво най-големият план от години за възстановяване на пристанищната инфраструктура се случва по in-house вместо посредством огромен обществен търг и конкуренция на цени и опит. На база какви критерии парите са минали през тъкмо тези компании по веригата. Защо документите не са обществени. Колко е оскъпяването на плана. Кои са техническите компликации за реализирането му.

Основната линия на отбрана от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше, че това е един необходим просрочен план, което по този начин или другояче не се оспорва.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР