Смята се, че повече от 2000 са били заровени живи

...
Смята се, че повече от 2000 са били заровени живи
Коментари Харесай

Свлачище в Папуа Нова Гвинея: 2000 останаха погребани с отчаяни молби за помощ

Смята се, че повече от 2000 са били заровени живи в трагичното свлачище в Папуа Нова Гвинея, настояват публични лица, макар че цифрата се оспорва.

Правителството на острова в южната част на Тихия океан изиска помощ от Организация на обединените нации след свлачището в петък, което в началото беше изчислено за гибелта на 670. Въпреки това единствено петима души бяха възобновени след бедствието.

Писмо изпратено до Организация на обединените нации от изпълняващия длъжността шеф на Националния център за бедствия на страната Лусета Ласо Мана в неделя, съобщи, че свлачището е „ погребало повече от 2000 души живи “, причинявайки „ огромни опустошения “ в село Ямбали в провинция Енга. Цифрите за броя на жертвите обаче варират от петък насам.

Жертвите от 670 се основават на калкулации на селските и провинциалните управляващи, които споделиха, че 150 къщи са били сринати със земята от свлачището - повече от предходния приблизителна оценка от 60. Въпреки новите доказателства, Международната организация по миграция на Организация на обединените нации не е трансформирала прибли...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР