Служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков смени председателя на Управителния

...
Служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков смени председателя на Управителния
Коментари Харесай

Гвоздейков направи изненадваща рокада в НКЖИ

Служебният министър на превоза Георги Гвоздейков смени ръководителя на Управителния съвет на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. На мястото на Камен Диков, който самият Гвоздейков назначи предходната година, застава Емилия Никова. Новината първи оповестиха „ Медиапул “, а към този момент от отрасловото ведомство не споделят каква е повода за рокадата.

Екипът ни изпрати питане по тематиката, само че до публикуването на материала не получихме отговор.

В заповедта за промяната е посочено, че тя е по взаимно единодушие. Никова пък е назначена до провеждането на конкурс.

Генералният шеф Мария Генова и другият член Васко Балабанов резервират постовете си в 3-членния Управителен съвет.

Припомняме, че Генова, дружно с Камен Диков и Васко Балабанов бяха назначени точно от отрасловия министър през септември предходната година по време на постоянното държавно управление „ Денков. Така Диков се задържа на поста като ръководител към 8 месеца. Защо към този момент в качеството си на длъжностен министър Гвоздейков е решил да смени личното си предопределение не е ясно.

Ясно е обаче, че рокадата е почнала още на 25 април, съгласно документите в Търговския указател. Малко преди празниците Гвоздейков издава заповед, с която освобождава Камен Диков като член на УС. Служебният министър е разпоредил на Диков да бъде изплатено обезщетение в размер на едномесечното му заплащане.

Със същата заповед Емилия Никова е назначена за самостоятелен член на УС, само че „ до провеждането на конкурсна процедура “. Промените са вписани в Търговския указател на 7 май – първият работен ден след празниците.

„ Медиапул “ показва, че Емилия Никова работи повече от 10 години в НКЖИ. Ръководила е звеното, отговарящо за строителството на жп линията София – Драгоман.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР