Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли 2/3 от пакета Мобилност

...
Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли 2/3 от пакета Мобилност
Коментари Харесай

Все пак Брюксел отхвърли текстове, свързани с командироването

Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли 2/3 от пакета „ Мобилност – 1 “. Те взеха решение, че транспортното средство би трябвало да се връща в отправната точка на всеки четири седмици, само че отхвърлиха текстовете, свързани с командироването и възбраната да се употребява седмичната отмора в кабината.
Решението е невиждано, тъй като текстовете трябваше да се гласоподават в пакет. Те към този момент бяха осъждани два пъти в Комисията по превоза на Екологичен потенциал и следва гласуването им в Екологичен потенциал.

Министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че представители на Европейската комисия са го уверили, че няма да одобряват предлагането, даже то да бъде гласувано в Европейския парламент.

„ С напъните на представителите ни в Екологичен потенциал два от тези отчета не получиха нужните гласове – т.е. тези оферти не са признати и са отхвърлени. Искам да напомня, че в общия метод, признат от Съвета на Европейски Съюз, тъкмо това предложение отпадна. Или другояче казано, изправени сме пред един парадокс – Съветът анулира връщането на камиона, а Комисията предлага на Народното събрание връщането на камиона. В диалог с представителите на Европейска комисия те ме увериха, че даже и в случай че в Екологичен потенциал това предложение бъде признато, на триалозите Комисията няма да го поддържа – т.е. и връщането на камиона ще отпадне “, съобщи Желязков пред „ Фокус “.

Транспортният министър е безапелационен, че до това решение се е стигнало с помощта на недоволството на българските превозвачи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР