Министър Запрянов увери също така, че България ще продължи противоминната

...
Министър Запрянов увери също така, че България ще продължи противоминната
Коментари Харесай

Надеждите са до ноември да получим сертификация от САЩ, че можем ...

Министър Запрянов увери също по този начин, че България ще продължи противоминната интервенция в Черно море с Румъния и Турция, с цел да се обезпечи сигурността на корабоплаването в района.

 

Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще бъде на публично посещаване у нас в границите на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се организира в НДК от 24 до 27 май. Това стана ясно от думите на служебният министър на защитата.

 

„ За нас е чест, че София ще бъде хазаин на този конгрес, когато се означават тъкмо 20 години от присъединението ни към НАТО ", съобщи министър Запрянов.

 

По време на събитието, на което се чака да участват към 700 делегати от парламентите на всички държави-членки на Алианса, служебният министър на защитата изясни, че ще им представим бойната група на НАТО в Ново село, което би представлявало „ същински интерес “ за тях.

 

Очаква се на форума да дойде и парламентарна делегация от Украйна, защото военната помощ за Киев ще бъде измежду централните тематики на диалог. В този аспект, на въпрос дали можем да предоставим още нещо на Украйна, министърът отговори, че е допустимо, само че единствено „ в случай че имаме непотребни неща “.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР