От 8:00 часа днес (29 май) започва ремонтът на подпорната

...
От 8:00 часа днес (29 май) започва ремонтът на подпорната
Коментари Харесай

Ремонт на рухнала подпорна стена променя движението по АМ „Струма“

От 8:00 часа през днешния ден (29 май) стартира ремонтът на подпорната стена при 16-и километър на автомагистрала (АМ) „ Струма “ в посока София, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Това постанова смяна на придвижването за всички коли. Трафикът ще бъде стеснен в дясната дейна лента, като ще минава по лявата дейна лента и изпреварващата.

Скоростта на придвижване се понижава до 70 км/ч, а трафикът ще се контролира от пътни знаци, допълват от АПИ.

Ремонтните действия плануват унищожаване на компрометирана част от структурата на подпорната стена. Това се постанова след осъществен разбор, при който са открити пукнатини и надолнище към платното. Припомняме, че подпорната стена при 16-и км на Автомагистрала „ Струма “ аварира на 28 април, като незабавно бяха подхванати незабавни краткосрочни дейности за изкопаване на земните маси до постоянна основа и отводнителни окопи над засегнатия сектор и дренажни ребра по продължение на откоса.

От АПИ молят към водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи.

На 28 април заради авариране на подпорна стена се наложи краткотрайно придвижването на тежкотоварни коли по Автомагистрала „ Струма “ да бъде реализирано в изпреварващата лента. Беше въведен и обходен маршрут.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР