Тракийски боен птицеглав кораб като най-новата туристическа атракция скоро ще

...
Тракийски боен птицеглав кораб като най-новата туристическа атракция скоро ще
Коментари Харесай

Тракийски боен кораб ще плава в язовир „Копринка“

Тракийски военен птицеглав транспортен съд като най-новата туристическа атракция скоро ще заплава във водите на язовир „ Копринка “. В 12 часа през днешния ден корабът ще бъде показан за първи път в приключен тип.
Ръководителят на плана Атанас Димитров споделя, че ветроходът се прави по модел на известните в международната археология птицеглави кораби, оповестява БНР.

„ Това е реорганизация от преди 3200 години. Такива кораби са изобразени в гробницата Мединет Хабу в Египет. Екипажът му във всеки случай ще бъде към 18 индивида, защото той е ветроходен и безконечен “, сподели той.

В продължение на близо две години бе сглобявана дървената структура на място край крайбрежията на язовира. Идеята е това да бъде следващата атракция, привличаща туристи в долината на тракийските царе, споделя Сребра Катева, шеф на кабинета на кмета в община Казанлък.

„ Ще бъде като една атракция туристическа, която ще обикаля по крайбрежията на язовир „ Копринка “.

Дългият 19 метра ветроход е направен напълно от дъб и с цел да заплава публично би трябвало да премине всички контроли от държавна ревизия „ Корабоплаване “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР