Traffic newsМладият мъж напуснал дома си след серия скандали с

...
Traffic newsМладият мъж напуснал дома си след серия скандали с
Коментари Харесай

29-годишният Валентин – от 10 години по улиците на Пловдив без ЕГН и без дом

Traffic news

Младият мъж напуснал дома си след серия кавги с татко си

29-годишният Валентин към този момент 10 години се скита по улиците на Пловдив. Без дом,без прехранване и по неговите думи без документи. От дни неговите фотоси, съпроводени с зов за помощ, лавинообразно заливат обществените мрежи.

Пловдивчанка споделя, че момчето всеки ден е на пейката покрай кръстовището сред бул. „ Източен ” и улица „ Богомил ”. Със скъсани облекла, без обувки и без храна. През нощта, въпросната скамейка се трансформира в негово легло. Жената споделя, че младият мъж няма документи за идентичност, което е голяма пречка същият да си откри работа и заслон.

Екип на Трафик нюз  съумя да откри бездомникът. Той се споделя Валентин Гундев, на 29-години. До преди 10 години е живеел с татко си, а в този момент се скита по пловдивските улици.

„ Роден съм в Русия. Когато съм бил на 3-4 години майка ми е умряла, а татко ми и аз сме се прибрали в България. Пътуването е било незаконно, по този начин ми е казвал татко ми. Учил съм до 8 клас, не знам по какъв начин, тъй като нямам акт за раждане и паспорт. Нямам ЕГН, не знам по кое време съм роден – дата и месец. Знам единствено на какъв брой съм години ”, споделя Валентин.

Той споделя, че на 19 години напуснал дома си след голям брой кавги с татко си, тъй като пиел доста. След няколко чаши нападателен и постоянно следвал скандал.

„ От 10 години не съм го виждал. Не знам дали е жив, къде е. Последно живеехме на улица „ Васил Соколов ”. В началото, откакто избягах, си наех квартира. По през целия ден вървях по улиците, нищо не правех. В един миг просто не се прибирах в квартирата. Хареса ми свободата. Не мога да пребивавам затворен. Не работя сега, групирам вехтории от контейнерите за боклук ”, споделя още 29-годишния мъж.

Пред наш кореспондент Валентин обаче споделя, че му е била предлагана помощ, само че той не е желал.

„ Не мога да пребивавам затворен сред четири стени. Не желая и да работя, тъй като на улицата нямам ангажимент, не съм зависещ на никого ”, споделя Валентин.

Видимо младият мъж наподобява добре, без признаци за физически или душевен отклонения. Той обаче е запазен и неприказлив. Причина за това са многото нападки и обиди, които е понесъл.

„ Обиждали са ме, че съм клошар, скитник, даже са ме наричали ром. Били са ме без причина, единствено тъй като съм друмник. Хората ме гледат с пренебрежение, само че съм привикнал ”.

Признава, че пуши и употребява алкохол, само че за опиатите е безапелационен, че не използва.

„ Намирал съм опиати по кошчетата, само че не се блазня. Прося за цигари от хората, пуша фасове, пия в случай че някой ми подаде. През зимата дремя където намеря – отворени мазета, изоставени здания, гаражи, а от време на време на открито ”, добавя бездомника. На въпрос от наш екип, по какъв начин и по какъв метод можем да му помогнем той съобщи: „ Трябват ми пари. Нищо друго не желая ”.

Наш кореспондент потегли по стъпките на Валентин. Започнахме от началото на историята му, а точно, къде е живеел.

Оказа се, че на посочения от него адрес – улица „ Васил Соколов ” N 8, няма къща. На местоположението има складова база, а в прилежащата жилищна постройка не са чували за сходен мъж, нито за татко му.

Направихме информация на трите имана на младия мъж. Оказа се, че същият има профил във Facebook, като последната му обява е била през март 2014 година, както и фотосите са от този интервал.

Пред наш кореспондент Валентин съобщи, че няма родственици и близки, с изключение на татко му. Това е следващата неистина. Гундев в действителност има по-голям брат, който живее в чужбина.

Каква в действителност е историята на Валентин? Има ли обединен цивилен номер, по какъв начин и къде е живял в реалност, следва да разберем.









Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР