Традиционно за края на годината започна регистриране на превишение на

...
Традиционно за края на годината започна регистриране на превишение на
Коментари Харесай

Мръсен въздух в няколко града у нас

Традиционно за края на годината стартира вписване на превишение на нормите за замърсяване на въздуха в страната. Във Видин бяха надхвърлени пределните стойности за фини прахови частици. Според шефа на екоинспекцията в града Деница Славкова замърсяването е главно в следобедните и вечерните часове и се дължи на битовото отопление и превоза. Те са довели до скок в индикаторите до 1,5 пъти над допустимото. През октомври в града са регистрирани пет денонощия с превишения на нормата, а единствено през ноември те към този момент са шест.

Отоплението и нерегламентираното горене на неразрешени материали като плоскости, пластмаса и гуми са причина и за замърсяване на въздуха в Русе. Според организацията " Русе диша " би трябвало да се работи с хората, които горят нездравословни материали, а не да се постановат санкции.

Регистрирано е превишение на фините прахови частици в бургаския квартал " Долно Езерово ". Общината има специфична стратегия за подмяна на печките с твърдо гориво, с цел да се понижи замърсяването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР