Традиционно добрите двустранни отношения на България и Япония бяха във

...
Традиционно добрите двустранни отношения на България и Япония бяха във
Коментари Харесай

България и Япония ще засилят бизнес контактите си

Традиционно положителните двустранни връзки на България и Япония бяха във фокуса на срещата на служебния министър председател Стефан Янев с посланика на Япония у нас Хироши Нарахира. В рамките на диалога им в Министерския съвет двамата подчертаваха върху интереса на двете страни да задълбочат съдействието си във всички вероятни браншове.

Премиерът Янев посочи сериозния капацитет за партньорство в стопанската система, културата и в областта на нововъведенията.  Предстоящото след четири години в японския град Осака „ Експо 2025 “ също беше измежду обсъжданите тематики в границите на днешната среща. Посланик Нарахира насочи покана към българското държавно управление за присъединяване на България в интернационалното ревю, като посочи необятния набор от преимущества, с които страната ни би могла да се показа на форума.

Янев дефинира идното събитие като добър мотив България и Япония да засилят бизнес контактите си и добави, че следва българската страна да вземе решение във връзка с „ Експо 2025 “. 

В рамките на срещата министър председателят Стефан Янев изрече поздравления по отношение на избирането на  Фумио Кишида за министър председател от японския парламент и насочи пожелания за триумф на виновната му служба. От своя страна дипломат Хироши Нарахира подчертава върху смисъла на работата на служебния кабинет и на премиера Янев в един доста значим за България интервал. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР