Традиционният фестивал-дефиле Вино и гурме в Пловдив ще е през

...
Традиционният фестивал-дефиле Вино и гурме в Пловдив ще е през
Коментари Харесай

Фестивалът Вино и гурме в Пловдив ще е през май

Традиционният фестивал-дефиле " Вино и гурме " в Пловдив ще е през третия уикенд на май в Стария град. Ще бъдат отворени сантиментални къщи в Старинен Пловдив, където ще се срещнат участниците (винопроизводители и производители на храни и продукти) с вино и гурме фенове от всички краища на България и света. Това оповестиха уредниците на събитието - съдружие " Съвет по туризъм - Пловдив " и Община Пловдив.

Фестивалът ще има 15 местоположения на територията на остарелия град, на които ще бъдат ситуирани участниците в него - 63 компании, 40 от които винопроизводители.

Посетителите свободно ще могат да се разхождат и да преглеждат дворните пространства на локациите, както и щандовете на участниците.

Дегустирането на вино ще се прави против авансово закупени жетони, като за един жетон ще може да се извърши дегустация от един тип вино. Те могат да бъдат открити на информативен щанд пред всяка фестивална локация.

Пак там ще бъдат изнесени рекламни материали с логото и фотоси от фестивала - брандирана стъклена чаша, кожен държач за чаша, текстилна торба за две бутилки вино.

Кожените държачи за стъклените чаши, както и текстилните торби са създадени от Общинско " Социално дружество за хора с увреждания - Пловдив " и покупката на продуктите подкрепя тяхната активност, социализирането на хора с увреждания, прецизират уредниците.

Щандовете на производителите на храна са проведени на свободен принцип. Всеки производител самичък взема решение дали да предложи или не безвъзмездни образци за дегустация.

Всеки производител на храна самичък слага цени за продуктите си и всеки, който желае да закупи храна, го прави на щанда на съответния участник.

През двата дни на фестивала на територията на Стария град и в локациите ще се проведат голям брой културно-развлекателни игри и занимания, които имат за цел да разнообразят прекарването на посетителите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР