Този сюжет се завъртя и миналото лято, още тогава за

...
Този сюжет се завъртя и миналото лято, още тогава за
Коментари Харесай

Добромир Живков, „Маркет линкс“: Съвместно явяване отблъсква едни избиратели, но привлича други

„ Този сюжет се завъртя и предишното лято, още тогава за повторно от „ Демократична България “ предложиха взаимно явяване. Винаги има гласоподаватели, които се отдръпват от такова взаимно явяване, само че и постоянно има такива, които се притеглят. За момента наподобява, че номинално 1+1=2, само че зависи какви са посланията. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria социологът от „ Маркет линкс “ Добромир Живков във връзка анонсите за общо явяване на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ на идните парламентарни избори.

Винаги е значимо кой ще бъде първи, това значи и кой ще получи първия мандат, това има и политическо измерение в Народното събрание, счита социологът.

Що се отнася до локалните избори, Живков е на мнение, че в този момент обстановката е доста по-различна от преди четири години.

 
Тогава превъзходството на ГЕРБ а приори се знаеше, че ще бъде препотвърдена, а в този момент нещата не наподобяват тъкмо по този метод. Чувствителността, както и на обществото, по този начин и на политическите сили, и чувството, че може би ще има някакви по-сериозни разбърквания в тези пластове, кара да се задвижват доста по-дълбоки процеси. От друга страна, в огромните градове те (ГЕРБ – бел. ред) ще имат нови кандидатури.
Парламентарните избори ще бъдат сложни за всички партии, те се изчерпаха, счита социологът. ГЕРБ има прочут негатив, защото макар че бяха първи, не съумяха да сформират държавно управление. Нещата в Българска социалистическа партия наподобяват мъчно под надзор, явно има вътрешна съпротива, която бива изтласквана, показва той.

Според Добромир Живков, прекрачването на разграничителните линии ще бъде мъчно – той даде за образец правосъдната промяна, където видяхме разделяне.

„ Ако няма коалиция, „ Български напредък “ стои малко на ръба, а при „ Продължаваме промяната “ може би ще има дребна изненада. Национална движение „Симеон Втори" не виждам да разгърне капацитет “, споделя Живков.

Социологът показа, че чака сложна акция.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР