Този сигнал е изпратен в отворено писмо от областния координатор

...
Този сигнал е изпратен в отворено писмо от областния координатор
Коментари Харесай

Измама в Кърджалийско: Незнаещи български се пишат инвалиди, за да гласуват в мобилна секция!

Този сигнал е изпратен в отворено писмо от регионалния координатор на „ ИТН “ Юлия Чортленева до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Кърджали комисар Щерьо Милчев, оповестява 24rodopi.

„ В навечерието на идните избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители сме очевидци за следващ път на беззаконни дейности на общинските администрации от цялата област Кърджали. Контролираните от представителите на Движение за права и свободи общини в Кърджали, по думите на наши симпатизанти, в едно с партийни деятели на същата партия, работят координирано и в съгласие, сходно на проведена незаконна група, с което жестоко нарушават българското законодателство отнасящо, се до изборните права на жителите. С координирани дейности, лица не ползващи формалния език и без каквато и да е функционална просветеност биват нелегално представяни като хора с трайни увреждания. След това без осъществяването на наложителните инспекции за определяне на трайно увреждане на гласоподавателя и без документи от ТЕЛК(НЕЛК), администрациите вписват същите лица като заявители за гласоподаване с Подвижни Секционни Избирателни Комисии (ПСИК) и с следваща заповед на съответния кмет на общината се основават непозволено и незаконно преносими секции. Въз основа на същите заповеди РИК-Кърджали установи и се произнася за образуване на структурата и наличието на единната номерация и назначение на съставите на ПСИК.

По наши сигнали от предходните избори има формирано досъдебно произвеждане по чл.314 за импортирани погрешни данни в формален документ по отношение на извършените на 11 юли 2021, парламентарни избори е формирано в РУ-Момчилград. Разследването ще открива непозволено вписани гласоподаватели за гласоподаване в преносими изборни кутии, без да имат решения от ТЕЛК, съгласно условието на Изборния кодекс. По наши сигнали за същия проблем са формирани досъдебни производства в РУ-Кърджали, отнасящи се до общините Кърджали и Черноочене, и в РУ-Ардино. По първични данни няколко стотин са гласувалите без правно съображение и в контраст на изборния закон в преносими изборни кутии в региона без решения на ТЕЛК. Към този миг сме очевидци на същите незаконни дейности от страна на общинските администрации и техните ръководители – кметовете на общините “, се показва в писмото до вътрешния министър.

От Има Такъв Народ насочат зов да се разпореди незабавна инспекция в общинските администрации. „ Ние Ви призоваваме да вземете ограничения за бързото попречване на това закононарушение срещу изборните права на жителите, тъй като имаме вяра, че това е по-важно от следващата следваща констатация за закононарушение откакто изборния развой е завършил “, се показва в писмото.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР