Този месец бюджетните разходи за социално подпомагане достигат до 200

...
Този месец бюджетните разходи за социално подпомагане достигат до 200
Коментари Харесай

Кабинетът на Нова демокрация с нова социална програма

Този месец бюджетните разноски за обществено подкрепяне доближават до 200 милиона евро против оповестените 175 милиона, защото държавното управление изследва опцията за увеличение на броя на получателите на раздаването от главния бюджетен остатък.

Министърът на финансите Христос Стайкорас съобщи в четвъртък, че средствата ще нарастват, тъй че повече категории хора с увреждания да получат еднократното обезщетение и някои несправедливости могат да бъдат поправени, отбелязва в. " Катимерини ".

Според източници на министерството държавното управление обмисля прибавянето на още 40 000-50 000 семейства към листата на получателите, като огромен дял от тях са семейства с най-малко един неработоспособен, за които критериите за включване евентуално ще се трансформират.

Следователно общият брой на семействата, които ще получат обществено подкрепяне, евентуално ще доближи 300 000, спрямо първичната цифра от 253 000, за към 1 милион души. Сумата от 700 евро ще отиде за семейства с повече от три деца или с безработни или членове с увреждания.

Общо 1 милион жители се нуждаят от обществено подкрепяне, означават от държавното управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР