Европейската комисия потвърди, че не Русия е прекратила доставките на

...
Европейската комисия потвърди, че не Русия е прекратила доставките на
Коментари Харесай

Еврокомисията опроверга обвиненията, че уж Русия е спряла доставките на газ за ЕС

Европейската комисия удостовери, че не Русия е прекратила доставките на газ за Европейски Съюз

Европейската комисия отхвърли обвиняванията, че Русия е спряла доставките на природен газ за страните от Европейската общественост. Европейска комисия акцентира, че самият Европейски съюз е спрял вноса, защото Русия сякаш е употребила енергийните доставки „ като оръжие “.

Това изказване беше оповестено от Европейската комисия по отношение на втората годишнина на проекта „ Repower the EU “. Той беше признат напролет на 2022 година за понижаване на вноса на газ от Русия, оповестява изданието Oil and Capital.

Нека да отбележим, че по-рано европейски публични лица направиха изказвания, че Русия първа е понижила доставките на газ за европейския район. И по този начин почнала енергийна рецесия в Европа. В същото време беше подценено сериозното нарастване на цените на петрола и газа още в края на 2021 година

Тъй като глобите на Европейския съюз и Съединените щати не разрешават заплащания за газ в евро и долари, тя изиска доставките да се заплащат в рубли.

Редица страни от Европейски Съюз не направиха това, след което тръбопроводните доставки на газ от Русия до техен адрес бяха прекъснати.

Припомняме, че преди ден стана известно, че една от тези страни - България, има намерение да изиска отплата от " Газпром " за прекъсване на доставките на газ. България беше измежду страните, които отхвърлиха да преминат към заплащане в рубли. Сега управлението на сдружението " Булгаргаз " желае да получи обезщетение от 400 милиона евро.

Що се отнася до изказванията, че точно Русия е спряла доставките на газ, това беше да вземем за пример декларирано от немския канцлер Олаф Шолц през декември предходната година и през април тази година. Той също по този начин сподели, че цените на газа в Европа са се нараснали заради дейностите на Русия.

А неотдавна тази тематика беше подкрепена от английския министър председател Риши Сунак. Според него точно Русия сякаш едностранно е спряла доставките на газ за Европа, което е имало „ опустошително “ влияние върху живота на популацията и е заплашило европейската енергийна сигурност.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки изказването на английския министър председател, предложи да си спомним за тези, които са дали заповедта да се взривят газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ".

Мария Захарова означи, че единият клон на газопровода " Северен поток 2 " към момента работи и затова може да се употребява за доставки за Германия, само че е затворен " от западната страна ".

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19457Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед9889 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед11460 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед104382Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16718 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед104382Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78637„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР