Той стана крал веднага след смъртта на кралица Елизабет Втора,

...
Той стана крал веднага след смъртта на кралица Елизабет Втора,
Коментари Харесай

Вече официално: Чарлз Трети е новият крал на Великобритания


Той стана крал незабавно след гибелта на кралица Елизабет Втора, само че след днешната гала по наследяването на трона Чарлз към този момент публично е новият английски монарх - крал Чарлз Трети.

Крал Чарлз Трети

С публична гала в две елементи, предавана и по малкия екран, беше разгласен публично за крал на. Това стана на съвещание на Историческия Съвет по заместничество на трона на Обединеното кралство, който се организира в двореца " Сейнт Джеймс " в Лнодон. На трона Чарлз наследява майка си Елизабет Втора, която почина в четвъртък на 96-годишна възраст в замъка Балморал в Шотландия.
Редакцията предлага
Новият крал произнесе тирада, в която съобщи, че гибелта на майка му, кралица Елизабет Втора, е " непоправима загуба ": " Уважаеми лордове, дами и господа, мое скръбно задължение е да разглася пред вас. Знам какъв брой надълбоко вие и цялата ни нация, а мисля, че и целият свят, тъгувате дружно с мен поради непоправимата загуба, която преживяхме ", съобщи крал Чарлз.

" За мен най-голямата разтуха е да знам за съболезнованията, които толкоз доста хора показаха на сестра ми и братята ми. И да знам, че цялото ни семейство може да разчита на тази така мощна обвързаност и поддръжка ", посочи монархът.

Кралят постави клетва

Новият монарх постави клетва, че ще пази правата на Църквата на Шотландия, както изисква от него английският закон.

Кралят подписа две копия на документа, съдържащ текста на клетвата. Двете копия бяха подписани и от очевидци, измежду които принц Уилям и кралицата консорт Камила. 

Заседанието на Съвета се организира в двореца Сейнт Джеймс в сърцето на Лондон в две елементи, като на първата Чарлз отсъстваше - както е по протокол, а по-късно бе провъзгласен за крал.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР