Той предостави на лечебното заведение 150 000 лв. за закупуване

...
Той предостави на лечебното заведение 150 000 лв. за закупуване
Коментари Харесай

Пеевски сред топ дарителите и на Александровска

Той даде на лечебното заведение 150 000 лева за закупуване на здравна техника и дихателни апарати Над милион стигна съпричастността към незабавната болница
Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски се оказа измежду най-големите донори и на Александровска болница. Той даде на лечебното заведение 150 000 лева за закупуване на здравна техника и дихателни апарати.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски донор № 1 на „ Пирогов ”

С това даренията на народния представител към този момент надвишиха 650 000 лева Преди това той стана донор № 1 на „ Пирогов ” осигурявайки 11 от извънредно нужните сега животоспасяващи респираторни апарати. А също по този начин защитни дрехи и проби за общо съвсем 500 000 лева  

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с ново голямо подаяние

След разгърналата се дарителска акция за доста малко време даренията за " Александровска болница " надвишиха един милион лв.. Сред физическите лица, донори за Александровска болница са още юрист Александър Ангелов, който даде 50 хиляди лева, както и Орлин Алексиев - 29 хиляди лева

ВИЖ ОЩЕ: Три дами засрамиха милионера Пенчев

В края на предходната седмица " Фантастико " и А1 осигуриха средствата за 10 респираторни апарата. Останалите 5 бяха закупени с дарителската акция, проведена от три дами, които засрамиха предприемача Ивайло Пенчев.

Кръстина Стефанова, Десислава Олованова и Събина Григорова се изправиха против егото на шефа на Уолтопия, който се изгаври с Александровска болница и страдащите от ковид у нас. Той разгласи, че подарява 222 000 лева за животоспасяващите респираторни апарати, само че под изискване – неговите родственици и подчинените му в Уолтопия, да ги употребяват с преимущество, в случай че се разболеят. Опитът да се брандират апаратите, които са скъпи за инфектираните хора и недостигат у нас, взривиха обществото. Александровска отхвърли дарението. И трите дами единствено за 8 часа проведоха акция, с която събраха нужните средства.

ВИЖ ОЩЕ: Как три сърцати дами събраха 222 000 лева за 8 часа

Сред огромните донори за " Александровска " изпъкват още ДСК и пенсионното сдружение ДСК-Родина. 220 000  лв подари БЕХ. " Белла България " даде 100 000 лева за закупуване на здравна инсталация и дихателни апарати. И още доста донори се отзоваха на зова за поддръжка на университетската болница.

В цялата страна не престават дарителските акции за обезпечаване на консумативи и защитни средства за лечебните заведения и медицинския личен състав.

„ В събота дойде едно огромно подаяние защитни дрехи, а през вчерашния ден пристигна дарението от доста огромно количество проби и всички консумативи, свързани с тях. Това е подаяние от господин Пеевски, депутат, и цената му е 300 000 лв.. Заявени са и доста други физически лица, те ще ги купят и ще дарят предметите, само че към този момент е към 800 000 лв. ”, заяви рано тази заран на постоянния брифинг ген.-майор Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния действен щаб.

Консумативи и защитни средства се подаряват освен в София. В Пловдив предприемачът Георги Гергов даде 300 000 лева за създаване на лаборатория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР