Той коментира съдебната реформаЕдна китайска поговорка казва когато си свършиш

...
Той коментира съдебната реформаЕдна китайска поговорка казва когато си свършиш
Коментари Харесай

Минчо Спасов: НДСВ може да работи със здравите плодове от всички политически субекти

Той разяснява правосъдната промяна

" Една китайска сентенция споделя " когато си свършиш работата, отдръпна се " и Национална движение „Симеон Втори" го беше направила последните 7-8 години, тъй като свърши най-важните събития в историята на България през последния век - влизането в Европейски Съюз и НАТО. През тези години се оказа, че се събра доста работа ". Това разяснява Минчо Спасов по.

По думите му след четири следващи избори никой не се хваща да направи устойчиво държавно управление, от което България се нуждае. Заяви, че първо Национална движение „Симеон Втори" ще показа на хората каква работа желае да свърши и от това зависи с кого ще се коалира и кой ще желае да работи с тях.

Минчо Спасов разяснява правосъдната промяна.

" Нашата теза е, че правосъдната промяна може да стане единствено посредством дълбокото проветряване на Висшия правосъден съвет. В момента той е капсулиран, цялата правосъдна власт се капсулира и вътре мирише. Това, което ние ще предложим, в случай че бъдем избрани от народа да участваме в предстоящ парламент, е даже да не се трансформира Конституцията. Имаме законово открит метод, посредством смяна на Закона за правосъдната власт, да се направи по този начин, че гражданският контрол да се ускори и гражданската квота да стане пропорционална на магистратската ".

В своята квота от Народното събрание избират сред прокурори, съдии и юристи. Затова от Национална движение „Симеон Втори" ще упорстват в тази квота да не се включват магистрати, защото те към този момент имат своя лична, а хора с висок морал, даже да не са адвокати. По думите му предложенията на настоящия правосъден министър Крум Зарков са положителни, незадоволителни.

Минчо Спасов поддържа да се сътвори надзорен орган за основния прокурор, само че предложи към пълномощията му да се добави още едно - самичък да може да се откаже от имунитета си.

" Аз споделих, че партията, с която няма да се коалираме, е Иван Гешев. Без снемане на имунитета на основния прокурор нищо не може да бъде направено от този нов проверяващ арбитър. "

На въпроса коя партия е най-близка до вижданията на Национална движение „Симеон Втори", Спасов отговори с метафори:

" Смятам, че Национална движение „Симеон Втори" може да работи със здравите плодове от всички политически субекти, които желаят да работят за България. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР