Той и държавният секретар Майк Помпейо бяха категорични пред журналистите,

...
Той и държавният секретар Майк Помпейо бяха категорични пред журналистите,
Коментари Харесай

Тръмп Разкри Защо Не Се Разбра С Ким!

Той и държавният секретар Майк Помпейо бяха безапелационни пред публицистите, че Съединени американски щати няма да сключат сходна договорка, до момента в който Северна Корея не се откаже и от тайните си нуклеарни уреди отвън Йонбьон, както и от балистичната си и нуклеарна стратегия.

Тръмп добави, че въпреки всичко е получил от Ким уверения, че Северна Корея няма да възобнови нуклеарните си опити и ракетните тествания.

Попитан дали желае да ускори режима на наказания против Северна Корея, Тръмп отговори: " Не желая да приказвам за увеличение на глобите. Те са строги ".

" Има доста хора в Северна Корея, които също би трябвало да живеят... бих споделил, че цялото ми отношение се е промени доста, тъй като съумях доста добре да опозная ръководителя Ким ", означи Тръмп, представен от БиБиСи (BBC).

Тръмп означи, че срещата на върха е завършила " другарски " макар различията.

По-рано през днешния ден Ким Чен-ун, запитан от американски кореспондент дали желае денуклеаризация, съобщи следното: " Ако не съм податлив да извърша обещанието си за денуклеаризация, в този момент нямаше да съм тук " за втората среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Майк Помпейо съобщи, че му се е желало на срещата в Ханой двете страни да стигнат по-далеч в договарянията. Според американския държавен секретар Ким Чен-ун не е бил подготвен за това.

Американският президент сподели, че има вяра на Ким, който го уверил, че не знае за хипотетичното измъчване на американския студент Ото Уормбиър, арестуван в Северна Корея и умрял няколко дни след завръщането си в Съединени американски щати през юли 2017 година

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс уточни, че макар неналичието на реализирано съглашение на срещата във Виетнам, диалогът на Тръмп с Ким е бил работлив, а договарянията на Съединени американски щати с КНДР ще продължат.

В края на конференцията в хотел " Мариот ", траяла към 40 минути, Тръмп сподели: Отправям се към самолета и ще се върна в едно прелестно място, наречено Вашингтон.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР