Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред

...
Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред
Коментари Харесай

БСП дава Караниколов на прокурор заради ”Емко”

Това съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев пред събралите се десетки протестиращи чиновници в „ Емко “, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Той даде обещание, че Българска социалистическа партия ще бъде съпричастна във напъните на служащите да си запазят работните места.

Пети митинг на оръжейниците от „ Емко” се организира през днешния ден. Стотици чиновници от Трявна и Монтана се събраха, този път под прозорците на Министерския съвет.
Оръжейниците са подготвени и на палатков лагер пред Народното събрание.

От „ Емко”-Трявна настояват, че установените нередности от Министерство на вътрешните работи и Междуведомствената комисия са отстранени.

„ Освен че сме отстранили тези нередности, класифицирани като нередности от месец юли, сме преподредили всичките си хранилища, тъй като настояването е да бъдат образцово подредени. Това ние сме създали, тъй че във всеки един миг може да пристигна нова комисия и да ни провери”, съобщи Славчо Димиев, началник на „ Емко” – Трявна.

Ще настояваме за явен отговор от българското държавно управление по какъв начин и по какъв метод поддържа българската оръжейна промишленост, по какъв начин се пази българският стопански интерес. Не сте сами в тази борба, сподели Бойчев.

Той акцентира, че правото на труд е конституционно обезпечено в нашата страна и никой не може да го отнеме.

„ Ние ви изслушахме, когато бяхте пред Народното събрание. Поехме ангажимент да сложим вашите въпроси пред министъра на стопанската система. Поискахме и се състоя такова чуване в комисията по икономическа политика. Това, което не мога да схвана досега е за какво българското държавно управление отхвърля разговор с българските служащи. Защо никой не излиза и не ви дава отговор на тези въпроси “, уточни националният представител. Той посочи, че става въпрос за труд, работни места и фамилии на доста хора.

Бойчев съобщи, че народни представители от Българска социалистическа партия са се включили към инициативната група, с цел да оказват помощ тя да влезе в Министерски съвет.

„ Защото това е Министерският съвет на Република България. Никой няма право да стопира българските жители да слагат своите въпроси там. Ние ще бъдем с вас до край “, безапелационен е Жельо Бойчев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР