Украйна планира рекордно висок внос на електроенергия в сряда след

...
Украйна планира рекордно висок внос на електроенергия в сряда след
Коментари Харесай

Украйна планира рекорден внос на електроенергия след руските атаки

Украйна възнамерява рекордно висок импорт на електрическа енергия в сряда след обилни вреди на енергийната инфраструктура от неотдавнашните съветски удари по енергийната й система, заяви министерството на енергетиката, представено от " Ройтерс ".

Очаква се вносът да нарасне до 23 692 мегаватчаса (Mwh) в сряда, по отношение на предходния връх от 21 072 Mwh във вторник и 19 484 Mwh в понеделник.

" Днес към този момент са осъществени спешни доставки на електрическа енергия от Полша, Румъния и Словакия по искане на Украйна. Очаква се денем да бъде оказана и незабавна помощ ", се споделя в изказване на министерството.

" Вечерта също може да има спирания на тока. "

От март насам съветските на Украйна се ускориха , предизвикаха обилни вреди и доведоха до

Атаките са предизвикали повече от 1 милиард $ вреди на бранша , сподели украинският министър на енергетиката Герман Галущенко, и са довели до загуба на 8000 Mwh индустриален потенциал от енергийната система.

Украйна употребява до 19 000 Mwh в пика на потреблението през зимата.

Най-голямата украинска частна енергийна компания DTEK съобщи тази седмица, че е изгубила към 90% от потенциала си за произвеждане на електрическа енергия заради съветските ракетни офанзиви през последните седмици.

Министерството изиска от жителите и промишленостите да понижат потреблението на сила.

" Индустриалните консуматори са помолени да преразгледат индустриалните си процеси, с цел да понижат натоварването на електроенергийната система, както и да употребяват допустимо най-вече импорт, с цел да се подсигурява, че спиранията са избегнати и електроенергийната система е по-устойчива ", споделиха от министерството.

Украинският оператор на електроенергийната мрежа " Укренерго " наложи изключителни спирания на електрозахранването тази заран, само че по-късно анулира рестриктивните мерки.
 Украйна стремително внася ток от пет европейски страни
Украйна стремително внася ток от пет европейски страни

Заради забележителните вреди, нанесени по енергийната ѝ инфраструктура от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР