Украинските въоръжени сили обявиха изтегляне на войските от Волчанск и

...
Украинските въоръжени сили обявиха изтегляне на войските от Волчанск и
Коментари Харесай

Украйна изтегли войските си от Волчанск и Лукянцев

Украинските въоръжени сили оповестиха евакуиране на войските от Волчанск и Лукянцев .

Говорителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Дмитрий Лиховий заяви, представен от " Украинска истина ", че в региона на Лукянцев и Волчанск украинските бранители са отстъпили, с цел да спасят живота на военнослужещи и да избегнат загуби .

Предната вечер това беше упоменато в отчета на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, само че през днешния ден Лиховий приказва за това по-подробно.

" На обособени сектори в региона на Лукянцев и Волчанск, вследствие на огневи и щурмови дейности на съперника, за опазване живота на нашите военнослужещи и отбягване на загуби, нашите подразделения направиха маневри и се изместиха на по-изгодни позиции . Боевете не престават ", сподели представител на Генералния щаб.

Украинските бойци не разрешават на съветските окупатори да се укрепят. Провеждат се контраатакуващи дейности. Противникът се намира под непрекъснат огневи надзор на артилерия и безпилотни летателни апарати, твърдят обаче украинските военни.

" Врагът концентрира напъните си в Харковска област, както и в Краматорско и Покровско направление в Донецка област. В Харковско направление подразделенията на нашите войски са отбили 18 противников офанзиви ".

Говорителят на Хортицката група сили подполковник Назар Волошин означи, че украинските сили са почнали да " разчистват " Волчанск , като са се насочили към забележимите съветски щурмови групи в селището. 

Обстановката на фронта остава комплицирана, само че е под надзор, съобщи тази заран Назар Волошин. Подразделенията водят дейни отбранителни боеве, а опитът на съветските окупатори да пробията украинската защита е отхвърлен.

Заради обстановката на фронта украинският президент Володимир Зеленски анулира аудиенция в Испания и Португалия.

Тази заран мониторингови канали писаха, че очевидно темпото на съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област наподобява се е забавило през последните 24 часа . Това се показва и в разбор на Института за проучване на войната (ISW), който подчертава върху новата тактичност на съветските военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР