Около 23 500 електронни заявления за гласуване в чужбина са

...
Около 23 500 електронни заявления за гласуване в чужбина са
Коментари Харесай

Най-много са електронните заявки за гласуване от Турция

Около 23 500 електронни заявки за гласоподаване в чужбина са били изпратени от Турция. До крайния период за подаването им, който изтече в среднощ на 14 май, в Централната изборна комисия (ЦИК) са били получени общо 38 288 регистрации за парламентарните избори.

Над 9700 души са декларирали, че ще гласоподават на вота за Европейски парламент посредством електронната система на ЦИК. Най доста са искащите от Германия, където живее огромна българска диаспора - към 2600 поръчки, и от Испания - към 1300, заяви Българското национална радио.

От Германия са били изпратени и малко над 2700 заявки за националните избори.

Българите, живеещи зад граница, можеха да се записват посредством системата на ЦИК за вота на 9 юни.

След като вземе поради заявките, подадени до българските посолства, ЦИК ще дефинира местата и броя на секциите в чужбина. Срокът за изпращане на предложенията за това от дипломатическите представителства изтича на 17 май.

Гласоподавателите в секциите зад граница, които не попадат в описите, ще попълнят заявления, че не са дали своят вот и няма да гласоподават на друго място.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР