Хората все повече се убеждават, че трябва да има стабилно

...
Хората все повече се убеждават, че трябва да има стабилно
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС доказаха, че могат да изведат страната от кризи

Хората от ден на ден се убеждават, че би трябвало да има устойчиво държавно управление, с ясни краткосрочни и дълготрайни цели, което да поеме политическа отговорност, акцентира кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС

Вежди Орманов е роден в руенското с. Соколец, където минава детството му. Завършва междинното си обучение в Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас. След това получава бакалавърска степен по „ Публична администрация “.Три мандата е бил общински консултант в община Руен. Познава добре проблемите и терзанията на локалните хората – изключително на тези, които се занимават със земеделие. Успешно развива активност в овощарството. Притежава пълномощия и опит в ръководството и преработването на битови боклуци.

- Изправяме се пред следващи парламентарни избори, множеството хора споделят, че не виждат смисъл да гласоподават, по какъв начин мотивирате вашите гласоподаватели в Руен?

- Да, за жалост е по този начин! В последните три години хората се наслушаха на смяна, само че всичко това се оказа една заблуда и „ демонизиране “ на коалиция ГЕРБ-СДС. Хората от ден на ден се убеждават, че би трябвало да има устойчиво държавно управление, с ясни краткосрочни и дълготрайни цели, което да поеме политическа отговорност. До този миг ГЕРБ-СДС са потвърдили, че могат да изведат страната от рецесии.

- Кои са най-големите проблем във Вашата община, с които желаете да се справите и по какъв начин страната може да помогне?

- Основните проблеми са свързани с инфраструктурата по обитаемоте места, а общините нямат задоволителни средства за тези действия, разчита се главно на европейско и национално финансиране. Затова общините би трябвало да имат планова подготвеност и при отваряне на някоя мярка или друго финансиране, да не се губи време и да се кандидатства.

- Сметосъбирането и сметоизвозването са огромен проблем за доста общини в България. Къде са пропуските и какво би трябвало да се направи в тази посока? Има ли какво да научим и да вземем от западните си сътрудници?

- Управлението на отпадъците е сериозен проблем, който визира както околната среда, по този начин и човешкото здраве. С възходящото население и индустриализацията генерирането на боклуци към този момент е съществена грижа и в международен мащаб. Ефективното ръководство на отпадъците е от решаващо значение за поддържането на устойчива и чиста околна среда. Иновативните решения за ръководство на отпадъците са значими, тъй като минимизират замърсяването на околната среда посредством понижаване на депонирането и поощряване на преработването и компостирането. Това оказва помощ за опазването на естествените запаси, намаляването на излъчванията на парникови газове, както и за намаляване на изменението на климата. Освен това тези ограничения предотвратяват разпространяването на заболявания и пазят публичното здраве.От изключителна значимост е да има ясна политика за сепарирането, преработването и възобновяване на материали както в частния, по този начин и в публичния бранш. Нужно е да има фокус върху понижаване на депонирането и повторното потребление на отпадъците. В развитите страни се приказва от ден на ден за преработването и се търсят реформаторски подходи към ръководството на отпадъците и превръщането им в запаси. Неслучайно има отпуснати наставления от Европейския съюз за понижаване на депонираните боклуци, които през 2035 г не би трябвало да са по-вече от 15%. За тези цели  
 Вежди Орманов е на осмо място в листата, само че е с всички шансове да попадне в идващото Народно събрание, защото първите четирима се стягат да станат част от изпълнителната власт
- С какви проблеми ви търсят най-много хората от община Руен?

- Търсят ме по разнообразни въпроси, само че най-много с административни и битови проблеми.

- Вие се занимавате и с зарзаватчийство, смятате ли, че страната е дебитор на земеделските производители?

- Наблюденията ми през годините демонстрираха, че има потребност от преструктуриране в този бранш. На първо място би трябвало да се основат работещи браншови организации. Трябва да има и коопериране на аграрни производители по сектори. Важно е да има проведено произвеждане с вярна сортова селекция, отнасяне и пакетиране за европейски пазари. Всичко това може да се случи с осведомителни акции. Не на последно място – изплащането на всички дотации би трябвало да става до края ма месец март.
- С толкоз задължения и на прага на следващи избори, намирате ли време за обичаното си занимание – риболовът?

- Имам време и за това. Човек постоянно би трябвало да си разпределя вярно времето и да търси баланс.
 Вежди Орманов с водача на ГЕРБ Бойко Борисов
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР