Това съобщи внеслата жалба заедно с фотографа правозащитна организация Европейски

...
Това съобщи внеслата жалба заедно с фотографа правозащитна организация Европейски
Коментари Харесай

27 000 снимки доказват изтезанията в Сирия

Това заяви внеслата тъжба дружно с фотографа правозащитна организация Европейски център за конституционни и човешки права (ЕЦКЧП), представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Тези фотоси свидетелстват за мащабите и систематичния темперамент на изтезанията при ръководството на Асад. Никой следовател, интернационален прокурор или съд до момента не са имали достъп до тези информации ", съобщи генералният секретар на ЕЦКЧП Волфганг Калек.

Германската федерална прокуратура "е първата инстанция, която може да употребява тези данни за издаване на интернационалните заповеди за задържане против високопоставени представители на сирийския режим ", добави той.

Съдържаните в фотосите метаданни дават скъпи сведения на следователите къде и по кое време са направени, означи правозащитната организация. Снимките също по този начин са с висока резолюция, което е значимо при събирането на доказателства.

ЕЦКЧП и "Цезар " също по този начин са внесли тъжба в немската федерална прокуратура против високопоставени чиновници на сирийските секрети служби и военна полиция за военни закононарушения и закононарушения против човечеството.

Процедурата се опира на юридическия принцип на универсалната подготвеност, който разрешава на една страна да преследва причинителите на закононарушения без значение от националността им и мястото на действията.

Германия е една от дребното страни в света, които ползват този принцип. Преди две години във Франция стартира следствие за закононарушения против човечеството въз основа на свидетелските показания на "Цезар ", който е потърсил леговище в тази страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР