Това съобщава The Hacker News, като според анализаторите на ресурса

...
Това съобщава The Hacker News, като според анализаторите на ресурса
Коментари Харесай

Внимание: Троянски кон в Google Play изпразва банкови сметки

Това оповестява The Hacker News, като съгласно анализаторите на ресурса зловредният програмен продукт SharkBot е маскиран в няколко приложения за Android с огромно търсене. По-конкретно вирусът е открит в стратегиите Mister Phone Cleaner и Kylhavy Mobile Security, които имат повече от 600 000 изтегляния. Въз основа на тази информация специалистите на компанията считат, че троянският кон може да е атакувал стотици хиляди консуматори.

Инженерите на Fox-IT оповестяват още, че на 22 август 2022 година са разкрили нова версия на троянския кон, в която вирусът може да проучва бисквитки и да извлича от тях информация за въведените от жертвата данни за влизане и пароли. Също по този начин програмата е в положение независимо да дава отговор на известия от името на потребителя, като по този метод го абонира за разнообразни платени услуги и краде пари.

„ Въпреки продължаващите старания на Apple и Гугъл, магазините за приложения са уязвими от неволна употреба за разпространяване на вируси “, заключават създателите на отчета. Според специалистите тези инфектирани приложения към този момент са изолирани, само че може да има и други. Анализатори от Sophos удостоверяват казуса, като настояват, че нападателите са се научили да крадат пароли благодарение на бисквитки. Според специалистите този способ разрешава да се заобиколи многофакторното засвидетелствуване (MFA).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР