Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие (УС на ДФЗ) одобри

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие (УС на ДФЗ) одобри
Коментари Харесай

УС на ДФЗ одобри преструктуриране на средства на фонда за изплащане на украинската помощ

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие " (УС на ДФЗ) утвърди актуализиране на годишните планове на сметката за средствата от Европейския съюз на ДФЗ за 2024 година

С това решение се обезпечава огромна част от нужната сума за поддръжка на земеделските стопани по схемите за държавни помощи „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна " и „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ".

Припомняме, че подсигуряването на помощта стана допустимо вследствие на поетия от служебното държавно управление ангажимент до 15 май да бъдат изплатени близо 300 млн. лева украинска помощ на близо 52 хиляди аграрни стопани, като малко над 200 млн. лева са от преструктуриране на средства на фонд " Земеделие ", а останалата част ще бъде обезпечена от националния бюджет.

Подпомагането се дава под формата на директни безплатни средства на аграрни стопани от първичното селскостопанско произвеждане за компенсиране на част от нарасналите разноски за произвеждане. На подкрепяне подлежат животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчелни фамилии, производители на плодове и зеленчуци, винени лозя, маслодайна роза, тютюн, пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР