Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда публично предупреди Израел

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда публично предупреди Израел
Коментари Харесай

Байдън спира оръжия на Израел при офанзива в Рафах

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в сряда обществено предизвести Израел за първи път, че Съединени американски щати ще спрат да му доставят оръжия , в случай че израелските сили , град в южната част на Газа.

Това сподели Байдън в изявление със CNN, представено от " Ройтерс ". 

Байдън сподели, че Съединени американски щати ще продължат да дават отбранителни оръжия на Израел, в това число за неговата система за противовъздушна защита " Железен купол ".

" Ще продължим да се уверяваме, че Израел е в сигурност във връзка с Iron Dome и тяхната дарба да реагира на офанзиви, които неотдавна пристигнаха от Близкия изтоК, сподели той. Но това просто е неверно. Няма да го вършим - няма да доставяме оръжия и артилерийски снаряди ".

Байдън призна, че американските оръжия са били употребявани от Израел за ликвидиране на цивилни в Газа , където Израел организира продължаващата към този момент 7 месеца атака, целяща да унищожи " Хамас ". Кампанията на Израел до момента е умъртвила 34 789 палестинци, най-вече цивилни, заяви министерството на опазването на здравето в Газа.

Тази седмица Израел нападна Рафах, където повече от един милион палестинци са потърсили леговище, само че го разказа като лимитирана интервенция.
 Съединени американски щати краткотрайно прекрати доставката на бомби за Израел
Съединени американски щати краткотрайно прекрати доставката на бомби за Израел

Причината е офанзивата в Рафах

Припомняме, че Съединени американски щати краткотрайно стопираха доставката на бомби за Израел заради опасения, че ще огромната наземна интервенция в Рафах ще продължи. Това съобщи на 8 май почитан чиновник на администрацията на Белия дом. 

Последната спряна доставка се състои от 1800 бомби от 907 кг и 1700 по-малки бомби. Високопоставеният чиновник показва, че Израел не се е съобразил изцяло на опасенията на Съединени американски щати по отношение на филантропичните потребности на цивилните в Рафах.

Позицията на Съединени американски щати е, че Израел не би трябвало да стартира огромна сухопътна интервенция в Рафах, където повече от един милион души се укриват и няма къде другаде да отидат, съобщи представителят на администрацията на Белия дом.
 Израел е блъснал общинска постройка в Рафах
Израел е блъснал общинска постройка в Рафах

Напрежението в града продължава

Водихме разговор с Израел във формата на нашата Стратегическа консултативна група за това по какъв начин те ще посрещнат филантропичните потребности на цивилните в Рафах и по какъв начин да работят по друг метод против " Хамас " там, в сравнение с другаде в Газа, акцентира той.

Тези полемики не престават и не дадоха отговор изцяло на нашите опасения. Тъй като изглеждаше, че израелските водачи наближиха точката на взимане на решение за такава интервенция, ние започнахме деликатно да преглеждаме препоръчаните прехвърляния на избрани оръжия за Израел, които може да бъдат употребявани в Рафах, сподели още той.

Високопоставеният чиновник на администрацията на Белия дом означи, че към момента няма решение по какъв начин и дали да се продължи с доставките на бомби и оръжия за Израел.
 Израел пое надзор над Граничен контролно-пропусквателен пункт
Израел пое надзор над Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах "

Граничният пункт е основен за помощ към разрушения анклав

Часове откакто израелските сили въздушнитеИзраелската бомбардировка бе изключително интензивна към Рафах.

Рафах е основна входна точка за доставката на помощ и единственият излаз за хората, които желаят да избягат от войната сред Израел и " Хамас ".

Израелската войска подреди на десетки хиляди цивилни да стартират евакуация от околните източни елементи на град Рафах, преди да започва интервенцията за елиминиране на бойци на Хамас в района.

Продължават напъните , дружно с освобождението на израелски заложници и палестински пандизчии. В Кайро делегации от Израел и Хамас би трябвало да възобновят договарянията посредством медиатори.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР