Това са кадри, каквито иначе познаваме от Северна Америка: торнадото,

...
Това са кадри, каквито иначе познаваме от Северна Америка: торнадото,
Коментари Харесай

Опустошително торнадо в Чехия: жертви и стотици ранени, огромни разрушения

Това са фрагменти, каквито другояче познаваме от Северна Америка: торнадото, блъснало Югоизточна Чехия, аргументи големи опустошения. Над 200 души са ранени, а броят на починалите още не е явен.

" И тогава стартира пъкълът "

Метеоролози пресмятат, че скоростта напразно е била към 300 километра в час, което прави тази стихия най-силната в историята на страната. Кадри в обществените мрежи демонстрират пометени от вятъра къщи и здания, отнесени покриви, изпотрошени коли и прозорци, изкоренени дървета. " Положението тук е като във война ", съобщи здравният министър на страната Адам Войтех.

" Изведнъж се разнесе чудноват екот и тогава стартира пъкълът ", споделя свидетел пред чешки медии. В най-силно засегнатите обитаеми места цели квартали са изравнени със земята, избавителни екипи търсят оживели в руините. На места ледените зърна на изсипалата се градушка са били с размера на топка за тенис.

Десетки хиляди семейства без електричество

Съобщава се, че десетки хиляди семейства са останали без електричество. Всички налични избавителни екипи са изпратени за битка с последствията от стихията. Към момента няма данни за потърпевши български жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР