Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши

...
Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши
Коментари Харесай

Биков: Този парламент вече е делегитимиран, затова Борисов няма да се яви пред него

Това Народно заседание към този момент е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това съобщи пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той посочи, че това е повода, поради която министър председателят в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред Народното събрание: " Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възобновяване, само че оперативно дава отговор господин Томислав Дончев и с него може да се организира значителен диалог по този въпрос. Но те не желаят да проведат значителен диалог, а да създадат панаир и това е задачата на викането на Бойко Борисов ".

Биков разяснява, че е цялостен парадокс точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана. Думите му бяха във връзка със съвещанието на Народното събрание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за проекта за възобновяване, само че вместо него пред депутатите беше подготвен да се яви вицепремиерът Томислав Дончев: " Заседанието се опита да го провали госпожа Татяна Дончева, като жестоко погази правилника на Народното събрание. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан господин Дончев за Плана за възобновяване, а тя съобщи, че тази точка е предходна, тя въобще не беше предходна и господин Дончев беше в залата. Тя отхвърли да му даде думата, още веднъж в тъпчене на Конституцията ".

По думите на Биков продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от болшинството в него и добави: " Само анти-ГЕРБ идеологията не е задоволителна, с цел да можеш да съществуваш дейно политически. Вече би трябвало да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са импортирани много законопроекти, само че нито един от тях не е обвързван със здравната или икономическата рецесия, а това са въпросите от дневния ред на обществото ". Той акцентира, че не се приказва и за актуализация на бюджета, каквато съгласно него ще бъде нужна.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС попита представителите на партията на Слави Трифонов " ИТН " за какво отхвърлят медийни участия и не приказват за желанията си, макар че са втората по величина парламентарна група и всички останали партии в Народното събрание са декларирали поддръжка за държавно управление с техния мандат.

Биков акцентира, че ГЕРБ е срещу увеличение на пълномощията на президента, което е планувано във импортирано от " ИТН " (ИТН) предложение за смяна в Изборния кодекс, съгласно което президентът да назначава членовете на ЦИК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР