Това написа вицепремиерът Красимир Каракачанов в Фейсбук по повод напрежението

...
Това написа вицепремиерът Красимир Каракачанов в Фейсбук по повод напрежението
Коментари Харесай

Каракачанов: България е длъжна да подкрепи своите полицаи!

Това написа вицепремиерът Красимир Каракачанов в Facebook във връзка напрежението в Ихтиман.

Жандармерия нахлу в ромския квартал в Ихтиман преди дни, където по-рано локални хора биха служители на реда. За два дни са арестувани общо шестима души. Двама от тях – Мюлер Даскалов и татко му, бяха задържани за разправата с униформените. Други четирима души са арестувани в границите на полицейска интервенция по търсене на лица от престъпния контингент, по време на която умря 65-годишен мъж. Министерство на вътрешните работи изрично отхвърлиха той да е бил обект на полицейски дейности, а прокуратурата заяви, че е умрял от инфаркт.

"България е длъжна да поддържа своите служители на реда! ", прикани във Facebook Красимир Каракачанов. Ето какво още написа вицепремиерът:

В духа на наложената от няколко „ правозащитни “, а по-точно казано организации, които главно се занимават със отбраната на правата на ромите, стартира затопляне на публичното мнение против служителите на реда, направили акцията в циганското гето на Ихтиман.

Заливат ни репортажи, в които смутени представители на „ етноса “ изясняват по какъв начин неоснователно са ги били и какъв брой неприятни са органите на реда. Сега потегли и версия, че нахлуване над полицията изобщо не е имало – таман противоположното, те нападнали бедните роми.

Явно сами са си нанесли и побоя служителите на реда, с цел да имат предтекст да нахлуят в гетото. Често преди в такива обстановки пострадали в действителност биваха служителите на реда – отнасяха санкции и даже бяха уволнявани. Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани. Не и в този момент!

В качеството си на заместител министър ръководител по публичен ред и сигурност твърдо стоя зад дейностите на полицията в битката и с битова престъпност! Не единствено в Ихтиман, а и на всички места, където тя е влезнала, с цел да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те би трябвало да се съблюдават от всички.

Припомням Ви и еднакъв случай в село Каменар от август предходната година, когато след обезчестяване на жена в центъра на Варна, полицията направи рутинна инспекция, а ромите се оплакаха, че са били бити без никакви доказателства – просто хвърлиха следващото обвиняване и „ правозащитниците “ още веднъж извисиха глас. Но не в отбрана на потърпевшата жена или на българските полици, а още веднъж в отбрана на нарушителите. А това са единствено два образеца, които напълно не са прецеденти.

Още са пресни случаите на пребити и нападнати с ножове и мачете горски чиновници в с. Баня и с. Струпец. А това единствено два от десетките сходни „ произшествия “.

Считам, че всяко сходно посягане би трябвало да получи недопечен отговор. България е длъжна да поддържа своите служители на реда! Криминалният контингент би трябвало да бъде комплициран на мястото му!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР