Това мнение изрази пред БНР социологът Марчела Абрашева, регионален директор

...
Това мнение изрази пред БНР социологът Марчела Абрашева, регионален директор
Коментари Харесай

Марчела Абрашева: Много трудно е да се предположи колко избирател...

Това мнение изрази пред БНР социологът Марчела Абрашева, районен шеф на интернационалната социологическа организация " Кантар ". И изясни:

 

" За резултатите има значение дали ще бъде възпроизведена такава настройка, която допуска диалози, сходни на тези, които гледахме последните 9 месеца, или ще бъде излъчено някакво болшинство от две политически сили, които да създадат напълно друга форма на ръководство и да тласнат вътрешната политика на страната в напълно различен курс. Всичко зависи от изборните резултати, по тази причина и един, двама депутати ще имат значение за съотношението на силите ".

Абрашева бе безапелационна, че всички политически обединения изчакват да видят какво ще бъде съотношението на силите в 50-ото Народно заседание, с цел да дефинират и своята политика: 

 

" Това изяснява ненапълно и унилия метод, по който те не оповестяват какво ще вършат. Много повече червени линии бяха изтъквани при предходни избори, в сравнение с сега ".

 

" Трудно е да се придобие общо чувство в акцията за огромна национална тематика и диспути, сякаш всяка от политическите сили приказва на своите гласоподаватели в районни срещи, евентуално. Като обща рамка остава този много неприветлив декор на непрекъснати обществени доноси и кавги, записи и каквото друго се сетим. Това не стимулира по никакъв метод хората да отидат да гласоподават, нито пък убеждава някой да промени мнението си, в случай че някой към този момент е решил за кого да гласоподава ", сподели още експертът.

Тя позволи вероятността и в седмиците до изборите на 9-и юни да се появяват още компромати, записи и тематики, по които както до момента служебният министър председател Димитър Главчев сезира ДАНС и прокуратурата:

 

" Има една нервност в цялото това нещо ". 

 

Социологът заключи, че усилването на чувството, че всички са маскари, не оказва помощ на изборната интензивност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР