Това, което се случва с общинското предприятие Софияплан, много добре

...
Коментари Харесай

Разпадът на "Софияплан" описва най-добре управлението на Йорданка Фандъкова

Това, което се случва с общинското дружество " Софияплан ", доста добре разказва метода, по който се ръководи столицата през последните години.

С причини, че ръководещите не извършват редицата тактики, проекти и решения, предлагани от предприятието, неговият изпълнителен шеф арх. Любо Георгиев, както и други чиновници взеха решение да подадат оставка. А главната причина зад този ход е това, че.
За какво приказва всичко това и за какво е значимо?
За имиджа на Йорданка Фандъкова това е мощен удар. " Софияплан " години наред беше " завесата ", с която тя покриваше своята управническа отпадналост и отвращение да поема каквато и да е самодейност. Предприятието вадеше смели проекти и беше искрено за метода, по който се ръководи общината, и минусите вътре.

Разпадът там и откровението на арх. Георгиев, който сподели в прав текст пред " Дневник ", че съгласно него е време за нов кмет на София, демонстрира степента, до която Фандъкова се е разминала с най-визионерската и идейна част от администрацията си, чиято " Визия за София " размахваше преди време.

Очевидно е, че ръководещите града са подготвени да " изгонят " тези, които не ги показват в блестяща светлина. При това - по много нахален и недиалогичен метод, без да зачитат мнението на хората в звеното. Но случилото се е показателно и тъй като най-сетне илюстрира пред всички цялостното безучастие на кмета на София по значими за бъдещето на града въпроси и редица изпуснати благоприятни условия без причина.
" Години работа без резултат "
Вчера арх. Георгиев разгласи, че ще напусне поста си през октомври. Същите планове оповестиха и други чиновници на общинското дружество. Засега от основния проектант на София Здравко Здравков - вносител на противоречивите промени, обаче няма реакция, а кметът Йорданка Фандъкова разгласи пред публицисти, че решението на арх. Георгиев е " прочувствено ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР