Това, което избираме да ядем за първото хранене за деня,

...
Това, което избираме да ядем за първото хранене за деня,
Коментари Харесай

3 супер вкусни традиционните закуски по света

Това, което избираме да ядем за първото хранене за деня, може да каже доста за нашата просвета и традиции. Независимо дали става въпрос за екстравагантно ядене, за което лягайки си вечерта стартирате да си мислите, или елементарна питателна закуска, която да даде добър старт на деня ви.

И надалеч от нашите географски ширини - всяка от тези обичаи за закуска е пропита с история и смисъл. Ето някои от най-уникалните обичайни закуска по света поради които си коства да се разсъните рано.

Авокадо тост в Австралия

Авокадо тостът е класическо австралийски ядене и макар че евентуално ще го свържете с модерното хранене на всички места по света, в действителност се счита, че произлиза от град Бризбейн, където се появявя още през 1929 година През 90-те години популярният готвач Бил Грейнджър го включва в менюто на кафенето си в Сидни и го трансформира в известна закуска.

Това първо ядене е типично за всеки един австралийски регион: апетитен и елементарен за ядене сандвич с пресни артикули в основата. Аво е героят на това ядене – всичко, което е належащо, е изстискване на лимонен сок и щипка морска сол, с цел да извлечете усета му.

Нарязано или леко намачкано авокадо и поднесено върху крема сирене, това е налично съвършенство за всеки. Други „ ефектни “ версии на тази закуска съчетават авокадо с фета или козе сирене или трансформират ансамбъла в по-богато ядене с прибавяне на поширано яйце.

 Tрадиционните закуски по света

Калентадо в Колумбия

Не е изненадващо за толкоз културно- и етнически разнообразна нация като Колумбия, да има безчет обичаи за закуска в цялата страна. Калентадо, известната локална закуска, се откроява по две аргументи: - първо, въплъщава концепцията за нулеви хранителни отпадъци;

- второ, играе съвършено ролята на общоприетото разбиране, че всичко е по-вкусно на идващия ден.

Калентадо е всъщност вчерашните останки, препържени и сервирани с пресни яйца и Арепас (хляб от царевично брашно). Точният състав варира според от това какво сте яли за обяд/вечеря предходния ден, само че нормално може да включва чоризо, бял ориз и пинто фасул, приключени с пържени яйца и авокадо.

В страната на кафето и селските региони Калентадо е храна за тежък ден. В Меделин и Богота е тъкмо такава калорична храна, която би трябвало да вземете, преди да тръгнете по стръмните улици, преплитащи се в тези региони.

Чилакилес в Мексико

Чилакилес освен е вкусна закуска, само че и е едно от най-старите и най-обичани мексикански ястия, датиращи от времето на ацтеките. Името на ястието на езика науатъл (езикът на ацтеките, предхождащ испанския) се превежда като чили и зелено.

 Tрадиционни закуски

Ястието е превъзходен метод да изразходвате остатъците от тортили. Те се нарязват и пържат, след което се задушават в алена или зелена салса и се гарнират с Crema (пресен крем, който не е нито подсладен, нито кисел), пържено яйце, лук и сирене фреско (ронлив вид с мек вкус). В взаимозависимост от района на Мексико или фамилната рецепта, може да намерите и пържен фасул, пиле или авокадо, добавени към сместа.

Чилакилес обичайно е ядене за закуска или брънч. Въпреки че в миналото са били сервирани единствено в локални домове, в този момент се сервират на всички места - от хипстърски кафенета, до първокласни заведения за хранене. Всички обичат Чилакилес.

А ние си оставаме и правилни почитатели на обичайна българска закуска. Да ние сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР