Това каза зам.-здравният министър д-р Мирослав Ненков по Дарик радио,

...
Това каза зам.-здравният министър д-р Мирослав Ненков по Дарик радио,
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Не са ми предлагали мястото на проф. Петров

Това сподели зам.-здравният министър доктор Мирослав Ненков по Дарик радио, откакто здравният министър подаде оставка поради абсурда с публичните поръчки във ВМА, до момента в който е бил шеф.

Очаква се министър председателят Бойко Борисов да предложи нов здравен министър и Народното събрание да гласоподава.

"С мен не са водени публични диалози за поста. Ако се организира подобен, тогава ще отговоря, а в случай че бъде назначен различен министър няма да остана в министерството ", безапелационен е доктор Ненков.

Той разяснява одитния отчет на Министерство на защитата, от който стана ясно, че мъжът, с който дъщерята на проф. Петров живее на фамилни начала е спечелил публични поръчки, оповестени от ВМА, на стойност над 1,6 млн. лева

"В това самоуверено журналистическо следствие бе повторено, че Явор Цонев е спечелил над 1,6 млн. лева Но това е планирана цена. За трите години, през които работи този контракт, Явор е продал консумативи на болничното заведение за 300 000 лв. и по тази причина сумата от 1,6 млн. лева не е вярна ", съобщи Мирослав Ненков.

Той акцентира на обстоятелството, че Военно-окръжната прокуратура в София е отказала да образува досъдебно произвеждане по данните от одитния отчет.

"В прокурорското разпореждане, съгласно което не се образува обвиняване и инспекция, има разказани по пера многото милиони, които ген. Петров е икономисал на нас данъкоплатците от възстановяване на договорите. Но това не се споделя е репортажа ", сподели още зам.-здравният министър.

По думите му въпросната социална поръчка е била готова от предходното управление на Военномедицинска академия, а проф. Петров я е подписал, защото наследява поста.

"Документите се придвижват от комисия, която седи с имената си и която споделя, че всичко е наред. Дали ген. Петров е знаел, че компанията е на Явор, не мога да кажа ", добави доктор Ненков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР