Това е партийната мафия – бившият депутат от Има такъв

...
Това е партийната мафия – бившият депутат от Има такъв
Коментари Харесай

МАФИЯ: Депутат измами бедняк – приписа му фирма със 134 000 лв. борчове към НАП

Това е партийната мафия – някогашният народен представител от „ ИТН “ Танер Кадир Тюркоглу, който се прочу с трите си самоличности, трансферирал своя компания, дължаща над 134 000 лв. към Национална агенция за приходите, на дрипльо с 3 клас.

Жената, която е основна фигура в аферата „ Депутатска компания с големи отговорности трансферирана на незает “, е напуснала България. Това разкриха за 24rodopi.com чудесно осведомени източници.

„ Публикацията ви се появи на 13 февруари, тя напусна рамките на страната два дни по-късно. В момента съгласно осведомителните масиви се намира в Германия “, показаха източниците ни.
 Реджеб Адемов се оказа притежател на задлъжнялата транспортна компания на корпулентния народен представител Танер Тюркоглу
Тя е братовчедка на Реджеб Адемов, който е незает, само че се оказва притежател на транспортна компания. „ Братовчедката ме измами “, твърди той.

Без да знае, че е шеф на сдружение, 34-годишният мъж би трябвало да заплати отговорности към Национална агенция за приходите в размер на над 134 000 лв.. След като го погват данъчните, родопчанинът схваща, че е станал притежател на компания, основана от някогашен народен представител.

Историята на следващото прекачване на компания със отговорности на нищо неподозиращ човек.

„ Не можах да изучавам доста, до 3-4 клас. Постоянно се местихме от село в село. Мога да чета малко, да пиша, само че нямам обучение “, стартира историята си пред екип на 24rodopi.com Реджеб Адемов.

Всичко стартира през 2014 година.

„ Търсих си работа. Моя първа братовчедка ме измами. Каза ми, че ще мога да стартира във компания „ Дуйгу Транс “ ЕООД. Занимава се с превоз. Братовчедка ми ме заведе при нотариус в Кърджали, където трябваше да подпиша едни документи. Не знаех какви са, мислих, че е за работата. След това изгубих контакт с роднината ми Хатидже. Две седмици минаха, никой не се обади и започнах в шивашка компания “, споделя Реджеб.

Кошмарът започва през 2018 година, когато получава писмо от Национална агенция за приходите, само че не обръща внимание. „ Аз съм безпаричен човек, пребивавам на квартира, нямам нищо, какво желаят от мен? “, споделя младият мъж.

През актуалната година кметът на Широко поле, където е адресната му регистрация, го вика при себе си. Казва му, че има писма от приходната организация и би трябвало да отиде на място.

„ Казаха ми, че имам компания, която дължи 108 000 лв.. Още 26 000 лв. трябвало да платя. „ Дуйгу Транс “ била моя. Ама аз съм некултурен, нямам даже шофьорска брошура, нищо не запознат съм това по какъв начин да ръководя компания. Работя като гладач, едвам си заплащам наема “, показва пред чиновниците в Национална агенция за приходите Реджеб. Отговарят му обаче, че вземанията ще се дадат на арбитър реализатор.

„ Братовчедка ми ме отбягва, в този момент живее в Германия, не мога да се свържа с нея. Тя по този начин ме измами. Влязох в интернет и ревизирах компанията. Тя е била на Танер Тюркоглу “, споделя пред екипа ни Реджеб Осман.

Реклама

Мъжът е потърсил подпомагане от юрист.

Фирма „ Дуйгу Транс “ ЕООД е учредена на 14 декември 2009 година, като активността е „ товарен авто превоз “. Седалището на компанията се намира в Кърджали, а началният импортиран капитал е в размер на 2 лв..

По 50% дял имат Тянко Калинов Насков (другите имена на Танер Тюркоглу) и брачната половинка му Фахрие Тюркоглу, откри наша инспекция.

Оборотът на компанията за 2012 година е в размер на 7000 лв., до момента в който година преди този момент е бил 9 000 лв.. Служителите са двама.

През 2012-а година Тянко Насков и Фахрие Тюркоглу са заличени като шефове, а отпред на компанията е вписано лицето Юмер Боран. През 2014-а след нова смяна на шефовете Боран е премахнат, а вместо него е посочено лицето Илкер Язъджа. Няколко месеца по-късно като шеф е вписан Реджеб Адемов.

От месец мъжът е незает. В момента си търси прехранване, тъй като няма да може да си заплаща и наема.

Фирмата е основана от влезлия на три пъти в Народното събрание с листата на „ ИТН “ Танер Тюркоглу. Бившият народен представител се прочу след разкритията, че има три самоличности. Народният избранник в 45-о, 46-о и 47-то Народно заседание Танер Кадир Тюркоглу може да бъде срещнат и като Танер Ердинч Дурмуш и Тянко Калинов Насков.

Бившият към този момент народен представител от периферията на Пловдив е родом от Джебел, само че е живял в град Бурса, Турция. Опитите му за политическа кариера в България стартират в партия „ Българска нова народна власт “, на която е регионален ръководител в Кърджали. Бил е и претендент за общински консултант от коалиция „ Десен съюз “.

Името Танер Кадир Тюркоглу е обвързвано с компаниите „ МАРТЪ ЙЕМ “ ООД, „ ГООК БОРЮ “ ООД и „ КЕЙБЪЛБОРЮ “ ООД.

Танер Ердинч Дурмуш пък е обвързван с „ ЕГЕ – 2013 “ ЕООД.

Името Тянко Калинов Насков има връзка с четири компании – „ ЕВРОТРАНС “ ООД, „ ДУЙГУ ТРАНС “ ЕООД, „ БЕНСУ ТРАНС “ ЕООД и „ АГРОТЕК-2007 “ ООД.

Припомняме, че синът на ръководителя ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов – Сибил, и дъщерята на депутата от Има Такъв Народ Танер Тюркоглу – Дуйгу, са записали ново сдружение малко преди изборите за Народно заседание в края на 2021 година.

„ Рейвънхил консулт “ е записана на 15 ноември 2021 година, ден след парламентарните избори. Като предмет на активност са вписани: консултантски и осведомителни услуги, комерсиално посланичество и ходатайство, проучвателна активност, правене на разбори, бизнесинвестиционни проекти, покупко-продажби с интелектуална благосъстоятелност, вътрешна и външна търговия, комисионерство, агентство в интерес на локални и непознати физически и юридически лица. Съдружници са Сибил Тошков Хаджитодоров – 50% дял, и Дуйгу Тюркоглу – 50% дял.

Относно дълга на другата компания на Дуйгу Тюркоглу – „ Дуйгу транс “, Национална агенция за приходите е открила, че тя няма имущество.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР