Това е може би най-тъжният Великден, който преживяваме от Втората

...
Това е може би най-тъжният Великден, който преживяваме от Втората
Коментари Харесай

Димитър Абаджиев: Парламентът ни излъчва страх и несигурност за Украйна

Това е може би най-тъжният Великден, който претърпяваме от Втората международна война насам, нашият свят е подложен на риск освен от тероризма, климатичните промени, само че и от един деспот, който мина границата на своята митология, трансформирайки я в една тотална експанзия към една самостоятелна страна, разяснява експанзията на Русия в Украйна в " Още от деня " по Българска национална телевизия Димитър Абаджиев, някогашен дипломат на Република България в Кралство Саудитска Арабия.

" Според мен държанието на България наподобява унизително. Позицията на България е унизителна, тъй като ние желаеме от една страна да следваме този публичен контракт, който е подписан сред българското общество и политическата система преди 20 години, че ние сме част от евроатлантическия свят, въпреки това под сурдинка някак си гледаме да не разсърдим Путин и неговия режим ", означи дипломатът.

По думите му това е държанието и на българския парламент - излъчва боязън, неустановеност, липса на подготвеност.

" По принцип в условия на рецесия е доста значимо водачеството. Всеки български жител би се чувствал умерено, в случай че знае какво прави държавното управление ", акцентира Абаджиев.

Според него голяма нечиста сделка е било изявлението на някогашния длъжностен министър председател Янев, когато споделя, че в случай че ние предоставим военно-техническа помощ на Украйна, по този метод ще удължим войната.

" Той какво споделя - да не предоставяме военно-техническа помощ, с цел да може агресорът по-бързо да завърши с жертвата си. Това в действителност е голяма нечиста сделка, скандално ", разяснява дипломатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР