Топлофикация Враца допринася за по-чистия въздух във Враца., коментира инж.

...
Топлофикация Враца допринася за по-чистия въздух във Враца., коментира инж.
Коментари Харесай

Топлофикация Враца предоставя екологично и икономично топлоснабдяване за клиентите

" Топлофикация Враца способства за по-чистия въздух във Враца. ", разяснява инж. Радослав Михайлов, шеф на " Топлофикация Враца ". По думите му спрямо другите способи за обезпечаване на топлота вкъщи, с избора на услугите, предлагани от тяхното сдружение, клиентите получават екологично и икономично отопление в домовете през зимата.  

Инж. Чавдар Стойнев уточни, че присъединението към централното топлоснабдяване е еднократна инвестиция на налична цена. „ Клиентите само би трябвало да закупят самостоятелни измервателни уреди за жилището си. Останалите разноски са напълно за сметка на топлофикацията. “, съобщи инж. Стойнев.  Той изясни, че ангажимент на екипите им е да изградят, поддържат и ремонтират топлопроводите и абонатните станции.
-->
" С избора на централно отопление се реализира равномерна температура във всяко едно помещение. Всеки самичък има опцията да контролира топлината в пространствата си с помощта на вентилите на радиаторите. ", съобщи инж. Михайлов. По думите му, с цел да не се употребяват огромни количества сила, потребителите е належащо да не се стараят да отопляват жилището си единствено с един нагревател. " Не затваряйте вентилите до дъно при дълго неявяване от вкъщи. Най-добрият вид е да бъдат оставяни на разделяне „ звездичка “. “ поучава още инж. Михайлов. Той предлага вентилите да бъдат оставяни на втора степен при малко неявяване от вкъщи. " По този метод клиентите ще поддържат нужната температура на помещението и ще го затоплите по-лесно, когато са у дома. ", уточни шефът на топлофикацията.

Инж. Радослав Михайлов уточни, че централното отопление е най-ефективното решение за възстановяване на въздействието върху околната среда. " Емисиите, отделяни от газа, който „ Топлофикация Враца “ употребява, са с 30% по-малко по отношение на отоплението на дърва и въглища. ", посочи инж. Михайлов.

„ Клиентите употребяват и 4% отстъпка за постоянно заплащане. “, подсети инж. Михайлов.

Инж. Радослав Михайлов изясни, че цената на топлинна сила се дефинира от Комисия за енергийно и водно контролиране по предложение на топлофикационното сдружение и цената й остава непроменена за шест месеца напред. По думите му, с цел да бъде одобрена смяна на цената на топлинната сила, създавана от „ Топлофикация Враца ”, КЕВР прави регулаторен обзор, като регистрира промените в цената на главното гориво – природния газ. Инж. Михайлов, посочи, че Комисията дефинира кои от разноските са присъщи за производството и могат да бъдат приети и кои разноски нямат отражение върху цената на създаваната топлинна и електрическа сила и не се признават. " Преди да се одобри окончателната цена наложително се организира и публично разискване на предлагането за смяна на цената. На базата на регулаторния обзор КЕВР утвърждава пределна цена за единица топлинна сила. ", посочи инж. Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР