Съобщава се, че прокурорите на Международния наказателен съд (ICC) са

...
Съобщава се, че прокурорите на Международния наказателен съд (ICC) са
Коментари Харесай

Персоналът на болницата Al-Shifa, Nasser, разпитан от прокурорите на ICC: Доклад

Съобщава се, че прокурорите на Международния углавен съд (ICC) са събрали показания от чиновници на две огромни лечебни заведения в Ивицата Газа, което се счита за първото удостоверение че следователите на ICC беседват с медицински служащи за вероятни закононарушения по време на съвсем седеммесечната война на Израел в обсадената територия.

Източниците, поискали анонимност заради чувствителността на тематиката, споделиха на организация Ройтерс, че следователите са интервюирали чиновници, които са работили в болничното заведение ал-Шифа и болница Насър, въз основа на което палестинските чиновници споделят те са разкрили всеобщи гробове след изтеглянето на израелските войски.

Източниците отхвърлиха да дават повече детайлности, базирайки се на опасения за сигурността на евентуалните очевидци, съобщи Ройтерс в понеделник. Един от източниците сподели, че събитията към лечебните заведения може да станат част от следствието на МНС, който преглежда наказателни каузи против лица за военни закононарушения, престъпле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР