Топ биатлонистът ни Владимир Илиев направи най-добрия си старт на

...
Топ биатлонистът ни Владимир Илиев направи най-добрия си старт на
Коментари Харесай

Владимир Илиев със страхотно представяне в Словения

Топ биатлонистът ни Владимир Илиев направи най-хубавия си старт на международното състезание в Поклюка, Словения. Илиев се подреди на влиятелното 12-о място в самостоятелната дисциплинираност на 20 км. Той направи единствено един пропуск при четирите си стрелби и остана на косъм от класиране в топ 10.

Това е най-хубавото му показване досега в Поклюка след 38-ото място в преследването на 12,5 км и 57-ото в първата дисциплинираност – спринта на 10 км.

Илиев, който е сребърен медалист в дисциплината от шампионата на планетата в Йостерсунд, Швеция през 2019 година завърши на 2:33.3 минути от новия международен първенец - Стурла Холм Легрейд от Норвегия. Българинът завоюва 29 точки за Световната купа, откакто в преследването бе завоювал 3 - първите за България от шампионата в Словения.

Още трима българи участваха в конкуренцията. Димитър Герджиков се класира на 50-о място с две пропуснати цели и закъснение от 5:34.2 минути, Антон Синапов е 59-и с четири неточности и на 5:58.1 минути, а Владимир Оряшков е 89-и с четири пропуща в стрелбата и пасив от 10:30.9 минути.

Шампионът Стурла Холм Лагрейд измина трасето за 49:27.6 минути и повали всичките 20 цели. След триумфа си 23-годишният норвежец завоюва дребната Световна купа в дисциплината. За него това е първа самостоятелна купа и второ златно отличие по-късно в смесената щафета.

Сребърният орден стана владеене на олимпийския първенец в спринта от Пьонгчанг 2018 и международен номер 1 в дисциплината от 2019 година Арнд Пайфер от Германия, който остана на 16,9 секунди и също не позволи неточност при стрелбата. Трети финишира различен норвежец - Йоханес Дале, на 40,9 секунди зад спечелилия с една пропусната цел.

Олимпийският първенец в дисциплината и притежател на Кристалния глобус за последните два сезона норвежецът

Йоханес Тингес Бьо остана пети с две неточности и пасив от 1:13.5 минута.

В генералното класиране за Световната купа след 18 старта продължава да води Тингес Бьо с 837 точки, пред Лагрейд със 779 точки, Йоханес Дале с 666 точки и други. Владимир Илиев е 52-и с 61 точки, а Димитър Герджиков - 88-и с 2 точки.

Утре в Поклюка на международното състезание по биатлон следва единичната смесена щафета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР