Том Ханкс съобщи, че реклама за дентални услуги използва образът

...
Том Ханкс съобщи, че реклама за дентални услуги използва образът
Коментари Харесай

Том Ханкс предупреждава за фалшива реклама, използваща негова версия с изкуствен интелект

Том Ханкс заяви, че реклама за дентални услуги употребява обликът му, с цел да се популяризира. В последна сметка се оказва, че това е негова версия с изкуствен интелект. 

Внимание! " той написа в Instagram над фотография с рекламата. „ Има видео, което популяризира някакъв зъболекарски проект с моя AI версия. Нямам нищо общо с това. ”
-->
Не излиза наяве обаче коя компания е употребила облика на Ханкс или какви артикули популяризира. Не излиза наяве също дали той възнамерява да предприеме правни дейности или дали е изискал рекламата да бъде отстранена от обществените медии.

Използването на AI провокира редица митинги измежду писатели и артисти, заради опасения, че технологията може да се употребява за основаване на цифрови копия на артисти.

Тъй като AI стартира да се прокрадва в разнообразни форми и защото фирмите стартират да опитват с него, има опасения за това по какъв начин могат да се обработват поверителни данни, точността на генерираните от AI отговори и по какъв начин технологията може да бъде употребена от нарушители.

Засега има повече въпроси, в сравнение с отговори. Политически специалисти и законодатели алармираха това лято, че Съединените щати са при започване на това, което доста евентуално ще бъде дълъг и сложен път към основаването на правила, регулиращи ИИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР