На 08.05.2024г. от 15:00 часа ще се проведе среща разговор

...
На 08.05.2024г. от 15:00 часа ще се проведе среща разговор
Коментари Харесай

Община Кюстендил организира среща със собственици на заведения

На 08.05.2024г. от 15:00 часа ще се организира среща диалог със притежатели и наематели на заведения за хранене и развлечения и на търговски обекти, които имат маси за консумация навън на общински терени.

Съгласно член 6, алинея 2, т. 2, т. 5, т. 6 и т. 10 от Наредбата за реда и изискванията за слагане на преместваеми обекти, рекламни, осведомителни и монументално-декоративни детайли на градското обзавеждане и за рекламната активност на територията на Община Кюстендил, призната с решение № 767/31.07.2014 година на Общински съвет Кюстендил, преместваемите обекти могат да бъдат:

Подиуми

Палатки

Шатри

Тенти

Маси

Слънцезащитни уреди, като се изключи чадъри с диаметър/диагонал до 3 м.

Външни маси за консумация към заведения за хранене и кафенета

Съгласно член 10, алинея 1 от наредбата преместваемите обекти се разполагат въз основа на скица за слагане, утвърдена от основния проектант на Община Кюстендил.

Съгласно член 13, алинея 1 от същата разпоредба слагането на преместваеми обекти по член 56 от Закон за устройство на територията се прави въз основа на на позволение за слагане.

Чл. 15 от наредбата гласи, че разрешението за слагане на преместваеми обекти се издава от основния проектант на Община Кюстендил, като се изключи преместваеми обекти от по член 56а от Закон за устройство на територията, което се издава от кмета на общината.

Преместваемите обекти следва да имат утвърдени схеми за слагане на същите и издадени позволения за слагане.

Срещата ще има за цел да запознае и осведоми притежателите и наемателите на заведенията за хранене и развлечения и на търговски обекти за правенето на схеми за слагане на маси за консумация навън и след това издаването на позволения за слагане на същите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР