Толкова сме гладни, че не сме сигурни дали тази тава

...
Толкова сме гладни, че не сме сигурни дали тази тава
Коментари Харесай

Вкусни ребърца с мед и гарнитура от картофи

Толкова сме гладни, че не сме сигурни дали тази тава ще ни стигне

Необходими Продукти

● свински ребра - 1кг
● доматено пюре - 200 мл
● мед - 5 - 6 с.л.
● соев сос - 50 - 100 мл
● чесън - 3 скилидки
● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● чубрица - на усет
● босилек - на усет
● олио - 20 - 30 мл

За картофите


● картофи - 0.5 - 1 кг
● зехтин - на усет
● бира - 100 - 200 мл
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● розмарин - на усет

Начин на подготвяне

Нарязваме ребрата на порции. Заливаме ги с доматеното пюре, прибавяме медa, поправките, олиото и соевия сос. Нарязваме скилидките на тънки кръгчета и прибавяме и тях към към този момент готовата марината за ребрата.

Добре е да оставим ребрата за 24 часа да поемат от маринатата, само че може и да бъдат оставени за 1-2 часа и да се изпекат с нея (така може да сервираме порциите с към този момент готовия сос за по-голямо удоволствие).

Поставяме ребрата в подобаваща за задачата тава и покриваме с фолио и слагаме в авансово загрята фурна на 200 градуса. Печем, до момента в който стартира месото напълно елементарно да се отделя от костта, по-късно махаме фолиото и запичаме ребрата от двете страни, като благодарение на лъжица ги заливаме с маринатата, с цел да поемат по-добре усетите и да придобия прелестен червеникав тен.

Измиваме, обелваме, и нарязваме на кубчета картофите. Вече измитите и нарязани картофи се слагат в подобаваща тава, заливат се със зехтин, прибавят се подправките и бирата.

Свинските ребърца се пекат в авансово нагрята фурна на 1800 градуса до цялостна подготвеност. По предпочитание може да се прибави и скилидка чесън за мирис.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР