Точно за 15 минути пленумът на БСП, уверяват ни присъствали

...
Точно за 15 минути пленумът на БСП, уверяват ни присъствали
Коментари Харесай

Корнелия Нинова гони военните от властта с рамо от Копейкин

Точно за 15 минути пленумът на Българска социалистическа партия, твърдят ни участвали на него, дал зелена светлина в сряда на Корнелия Нинова за лидерски срещи и договаряния за сформиране на държавно управление. Дотук се стигна откакто оферти от ГЕРБ кабинет не беше подсилен, а „ Продължаваме Промяната ” върнаха празна директория на президента, написа „ Уикенд “ .

От левицата доста бързо решили да дадат мандат на Нинова за договаряния с парламентарно показаните сили. „ Така наречената вътрешна съпротива, която другояче се прави на доста остра, в този момент гузно мълча – изясняват източниците ни. – Дума не обелиха и при гласуването едвам 4-ма бяха срещу. ”

Крайно време е да се постави точка на ръководството на военните – тази концепция, без да е гласно дефинирана, обединила пленума на Българска социалистическа партия. Затова и на Нинова задачата щяла да бъде ясна – да зададе най-важния въпрос на партиите в Народното събрание –какво избират: държавно управление или избори. „ От две години насам май сме президентска, а не парламентарна република ” – смеят се източниците ни.

Те акцентират, че в този момент за държавно управление ще да разчитат освен на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък ”. Вече били уверени, че ще получат и поддръжка от „ Възраждане ”. Може би не от всички депутати на Костадин Костадинов, само че социалистите разчитали на мощното въздействие на икономическия екип на партията. „ Вижданията ни са доста близки – прецизират осведомени. – Това са наши фрагменти, освен свързани с Българска социалистическа партия, само че и хора, с които се знаем и сме работили дружно още от годините на Българска комунистическа партия. ”

Най-известното лице от така наречен стопански екип на „ Възраждане ”, несъмнено, е Виктор Папазов. Той е стопански консултант към парламентарната група на партията. Иначе носи всички белези на определените за честните частници в годините на прехода.

Реклама

В далечната 1991 година Папазов основава Българска фондова борса, основател е и на Централен дeпозитар АД. Той, несъмнено, е и измежду най-твърдите съперници на еврото, тъй като съгласно него в случай че се одобри общоевропейската валута това щяло да значи „ отвод от последния излишък от народен суверенитет ”.

Папазов е и измежду тези, които вещаят, че в случай че се разделим с лв., ще ни затиснат непостижими цени и всевъзможни други ужаси, като в Гърция, която съгласно него си била разпродала летищата и пристанищата. Само дето можем да си мечтаем да сме като Гърция! Както е известно, сега деятели на проруската групировка сноват по спирките на градски превоз и причакват жителите, въоръжени с папки и писалки, като упорито зоват народа да се разписва за някакъв референдум против приемането на еврото.

Папазов, да напомним, моли и да си оправим връзките с Русия, да си върнем нейния газ, тъй като другояче ще умрем от апетит и мраз. Това, несъмнено, не се случи, само че няма спънка негови протежета депутати да ударят едно рамо на Българска социалистическа партия, която също има публично проруски визии по ред въпроси.

Източниците ни от Столетницата означават още, че мълвата, съгласно която Българска социалистическа партия ще издигне още веднъж кандидатурата на невролога проф. Никола Габровски за министър председател, е партенка. Привържениците на този вид разчитали, че по този начин ще получат поддръжка от ГЕРБ.

Професорът беше претендентът на партията на Бойко Борисов за министър-председател, само че тъкмо Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу него. Затова в този момент е неуместно и много безсрамно да заложат навръх него.

Според източниците на „ Уикенд “ съответни имена на министър председател и министри ще се разискват вероятно чак в самия завършек на седмицата, т.е. откакто стартират диалозите с другите парламентарно показани обединения.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР