Точно 10 години след т.нар. Арабска пролет, светът не стана

...
Точно 10 години след т.нар. Арабска пролет, светът не стана
Коментари Харесай

Анализ: 10 години след Арабската пролет - какво се промени

" Точно 10 години след така наречен Арабска пролет, светът не стана нито по-демократичен, нито по-добър. Всъщност, стана тъкмо противоположното. Превърна се в парадайс за мафиотските структури, както и за представителите на НПО-та.
Ще направя една ретроспекция на тази " гражданска война ", а в случай че си представим всичко като механизъм със зъбни колелета, то ще се изненадаме какъв брой доста зъбни предавки са забъркани - бежански талази, продажба на оръжия, издаване на подправени паспорти, изнасяне на коли, атентати и напрежение в Европа, които косвено доведоха до Брекзит, до Вишеградска група, противоположен завой за Макрон и Франция, и още доста други събития ", в обществената мрежа Facebook.
 Die Spiegel: В резултат от „ арабската пролет “ Западът загуби „ политическата си значителност “ в Близкия Изток Die Spiegel: В резултат от „ арабската пролет “ Западът загуби „ политическата си значителност “ в Близкия Изток
" През 2010 година 26-годишният тунизиец Мохамед Буазизи продаваше зеленчуци и плодове по прашните улици на Сиди Бу Зид, написа Der Spiegel. Б...
1) Продажба на оръжия и изнасяне на коли - оръжия за милиарди бяха продадени от редица страни, в това число и България, които в последна сметка попадаха в Ал-Кайда и Ислямска страна. Хиляди коли бяха изнесени до турската граница и там предадени на радикални групировки, които след това ги правеха или коли-бомби или във военни коли. Всички тези милиони и милиони не влизаха в джоба на елементарните хора, а в мафиотски структури, които след това се рафинираха в политически такива.
2) Бежанци - хиляди северноафриканци, пакистанци и афгани, саудитци, чеченци, уйгури и узбеки бяха вкарани в Сирия с цел да се бият за " размирен групи ", като всички бяха представяни като " сирийски борци за независимост ". За премия тези бойци по-късно бяха вкарани в Европа с " бежанските талази ". Ако не вярвате отидете в кой и да е бежански лагер и вижте какво съставляват множеството и от коя страна са. Какво вършат толкоз доста алжирци и пащуни тук? Стига се до резила Българска национална телевизия да показва лицето Мохамед Далил като несретен емигрант и войник за независимост, а години по-късно същото лице да се взриви в терористичен атентат в Ансбах, Германия (повече информация.
3) Активисти и НПО-та - Бежанците се трансфораха в манна небесна за НПО-тата, които почнаха да симулират действия и да точат еврофондове. Цъфнаха всевъзможни специалисти и експерти, които доскоро не знаеха къде се намира Сирия, само че другояче всички станаха такива за един ден, започнаха да опяват заучени трактати. Те представяха хора като М.Далил за несретен емигрант, както и тези кюрди-изнасилвачи в Германия, те представяха тези големи маси за низвергнати клетници, за гладни дами и деца, въпреки над 90% от тях не бях сирийци, а над 70% са млади мъже. Безработни нехранимайковци с арабски или неарабски имена почнаха да пишат и пеят една и съща мелодия по команда, НПО-тата ги правеха герои, избираха ги за " персони на годината ", взаимно се величаеха.
4) Търговията с подправени паспорти - това засилва и мафията с паспорти. Влезлите пакистанци, които са се биели на страната на Ислямска страна, се оказва, че са доста богати хора. Плащат по 2000 лева на ромки с цел да се оженят за тях, а по-късно и още по 3-4000 лева за административни шашми с цел да им изкарат български паспорти, с които след това влизат в богата част на Европа, с цел да живеят на обществени. Не вярвате?. Вече почнаха да издават книги на български ( " Пчеларят от Алепо ", да вземем за пример, или да изкрват известни истории в които да описват по какъв начин сирийски бежанци са влезнали с подправени български паспорти.
 Сириецът нападател Мохамед Далеел получил лекуване у нас Сириецът нападател Мохамед Далеел получил лекуване у нас
Сирийският жител е арестуван на 19.07.2013 година при незаконно влизане в страната ни. Същия ден е настанен в Специализиран дом за наста...

5) Брекзит/Макрон/Бишеградска четворка - Нека не се лъжем. Именно бежанците бяха с съществена заслуга Англия (поне на популистко равнище, това бе главната аргументи за гласоподавателите там) да избере Брекзит пред Европейски Съюз. Хилядите върнали се джихадисти от Сирия и други страни пък бяха в основата на десетки атентати в Европа, което промени напълно настроенията в политически аспект - Франция на Макрон, който стартира много твърда политика по отношение на радикалния ислям.
6) Християните в Близкия изток - за мое огромно страдание един от огромните губещи от цялата тази политическа игра бяха християните от Близкия изток. Повече от ясно е, че като заложиш на ислямистки структури да се бият против омразните им секулристки режими, първите, които ще пострадат са неверниците. Най-големите неверници. Интересно ми е по какъв начин образоват и вкарват радикални фрагменти в региона, а след това не скриват " учудването " си, когато същите тези фрагменти правят същото като се върнат в Европа. За страдание единствено в Сирия християните понижиха с 2/3 и останаха по милион, а в Ирак от 1,5 милиона са останали едвам под 200 хиляди. Ливан от страна с най-вече християнско население, към този момент е с християнско малцинство. Не ме разбирайте неправилно, не бъркайте радикалния ислям с естествените мюсюлмани, които също заплатиха висока цена.
7) Поляризация - Арогантните напъни на НПО-та, Холивуд, на съвсем всички медии и псевдокултурни и псевдохуманитарни организации по превръщането на либерализма в несъответстващ тоталитарен инструмент, с който да облъчат най-вече младите, които би трябвало да са естествени носители на революционните културни и политически протести, доведоха до последна поляризация на обществото. До разпад на фамилните полезности, на европейската същина и просвета. Постепенна подмяна със зомбита. До поява на крайности. Което може да докара и до по-сериозни, безусловно безсмислени конфликти.
 Неоправданите очаквания на Арабската пролет Неоправданите очаквания на Арабската пролет
Три години след свалянето на египетския президент Хосни Мубарак режимът на маршал Сиси е част от общото придвижване към повече авторитари...
И защо е всичко това ", приключва риторично той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР