Тирана. Посланикът на Франция в Албания Елизабет Барсак смята, че

...
Тирана. Посланикът на Франция в Албания Елизабет Барсак смята, че
Коментари Харесай

Френският посланик в Албания: Диалогът между Белград и Прищина е приоритет за Европа

Тирана. Посланикът на Франция в Албания Елизабет Барсак счита, че " същинският въпрос " в полемиката за самодейността " Отворени Балкани " е признаването на независимостта на Косово и споделя, че разговорът сред Белград и Прищина е приоритет за Европа. Барсак сподели, че е скептична към самодейността " Отворени Балкани ", от която Прищина не е част, написа косовският вестник Koha Ditore .

„ Вярвам, че всичко, което е направено при подписването на съглашението за прогрес и увеличение на двустранния продан, е доста положително, само че в случай че го погледнете от световната позиция на целия район, същинският проблем остава признаването на Косово от Сърбия и разговора сред Косово и Сърбия “. „ Няма да можем стабилно да изградим една в действителност суверенна Европа, в случай че нямаме този разговор и не реализираме прогрес в тази област “, сподели посланикът.

Тя напомни, че на 1 юли 2021 година в Западните Балкани е въведен безвъзмезден роуминг и уточни, че поради това си е спомнила за основаването на общественост за въглища и стомана сред Германия и Франция, предшественика на Европейския съюз.

„ Започва се с такива неща, може би не доста зрелищни, с цел да се премине към в действителност основни неща. Днес безплатната връзка, потреблението на телефони, където и да сте в района, е почти като въглищата по това време. В региона, където можете да пътувате бързо, защото дистанциите не са огромни, можете да отидете до Шкодра за обяд в Подгорица, без да имате проблеми с телефона “, сподели Барсак.

Посланикът на Франция, страната, която пое шестмесечното председателство на Европейския съюз на 1 януари, акцентира, че не би трябвало да има делене в процеса на европейска интеграция сред Албания и Северна Македония, макар че „ Скопие е пленник на българско несъгласие “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР