Тиквеният мед е наистина много полезен за здравето. Приготвя се

...
Тиквеният мед е наистина много полезен за здравето. Приготвя се
Коментари Харесай

Как сами да си направим тиквен мед и за какво е полезен той

Тиквеният мед е в действителност доста потребен за здравето. Приготвя се елементарно и бързо. За да ви улесним, ви предлагаме една напълно опростена рецепта, която не би ви затруднила ни минимум.

Този артикул е доста потребен за бъбреците и черния дроб и съумява да ги отбрани. Използва се също за лекуване на инфекции на пикочните пътища.
Най-здравословната и ефикасна диета – тиква и кисело мляко
Все повече дами се стремят към намаление на килограмите и стопяване на непотребните мазнинки. Есента е уместно време за няколкодневна д...

В тиквения мед се съдържа и голямо количество каротин и витамини, които способстват укрепването на имунната система. Важно е също да споменем, че тиквата въздейства удобно и на неприятния холестерол. Тя също се грижи за понижаване риска от сърдечни болести.
Как сами да си приготвите тиквен мед?
За да се сдобиете с същински апетитен и здравословен тиквен мед, е целесъобразно да подберете сладостен вид тиква. Тя не би трябвало да има никакви пострадвания, само че да е добре узряла. Отрежете капака на тиквата и благодарение на лъжица премахнете влакнестата част и семките й. След това напълнете вътрешността на плода със примес от мед и кафява захар.

Тиквата се оставя за 10 дни на хладно място, с цел да узрява. Преди това обаче я поставете в паница, тъй като с времето ще омекне и може да стартира да се разлага. Когато мине това време, пресипете получения нектар в стъклен буркан или различен подобаващ съд с похлупак и го съхранявайте за месец в ледник.
Най-обикновена тиква против диабет и хипертония
Този зарзават (тиквата спада към така наречен плодови зеленчуци) е доста хранителен, съдържа малко мазнини, въглехидрати и калории, само че в него...

С тази вкусотия можете да си гарнирате палачинки, мекици и всевъзможни други печива. Идеална е също за добавка към чайове. Може да консумирате всеки ден по 1- 2 лъжици от тиквения мед.

Опитайте да го приготвите и ще останете очаровани от крайния резултат. Тиквеният мед е доста потребен. Не лишавайте тялото си от него!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР