Тигърът е най-големият бозайник от семейство Котки. Той е хищник,

...
Тигърът е най-големият бозайник от семейство Котки. Той е хищник,
Коментари Харесай

Американка отглежда тигри в задния си двор

Тигърът е най-големият бозайник от семейство Котки. Той е див звяр, който в природата най-често се храни с диви прасета, елени и антилопи. Посяга и на зайци, лисици, чакали и явозвци.

Дори и децата знаят, че тигрите са извънредно мощни животни. Документиран е случай, в който тигър влачил погубен от него бик дванадесет метра. Друг негов другар умъртвил кон и теглил натрупа на животното цели петстотин метра.

Известни са и други случаи, доказващи голямата мощност на тези хищници. Макар и рядко се е случвало тигър да нападне някой по-млад слон, отделил се от стадото.

Тези обстоятелства карат множеството хора да се опасяват от тигрите, само че наподобява това не се отнася за 57-годишната Джанис Хейли от Орландо, Флорида, която освен че не се опасява от хищните животни, само че ги намира за очарователни домашни любимци. Вместо котка или куче дамата отглежда в задния си двор два огромни тигъра, които храни от ръцете си, предава Дейли Мейл.

Според нея тигрите не са чак толкоз по-различни от дребните им братовчеди-котките. Тя счита, че тигрите са също толкоз гальовни и копнеят за внимание и деликатност. Ето за какво смелата американка постоянно може да бъде видяна, до момента в който гали и прегръща 272-килограмовия тигър Сейбър и 181-килограмовия бенгалски тигър Джанда.

 Тигри

Чувствам тези животни като мои деца. Те обожават да се гушкат в мен и даже нямат нищо срещу, когато ги целувам по носа, споделя любвеобилната Джанис.

Любовта на американката към рисковите хищници не е неотдавна. Преди съвсем двадесет години тя напуща работата си на бюро, която наподобява не е била нищо изключително и се впуска в едно ново премеждие - работа с екзотични животни.

Така Джанис почнала да се занимава с разнообразни огромни животни. Тя получила поддръжката на мъжа си и на доста доброволци и още повече обикнала новото си начинание.

Знам, че има хора, които считат, че един тигър не трябва да стои в клетка и съм съгласна с тях. Наистина това не е най-хубавото място за тях, само че съгласете се и вие, че сега тези животни са съществено застрашени от изгубване и в случай че някой не се грижи за тях, въпреки и в клетка, те напълно ще бъдат затрити, изяснява 57-годишната американка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР