Тези методи за почистване и дезинфекция биха били полезни на

...
Тези методи за почистване и дезинфекция биха били полезни на
Коментари Харесай

Хитри методи за почистване и дезинфекция на хладилника

Тези способи за разчистване и стерилизация биха били потребни на всяка стопанка

Всеки, който има дом, би трябвало да знае по какъв начин дейно да го поддържа. Днес бихме желали да ви дадем няколко хрумвания за екологични способи, които можете да употребявате за разчистване и стерилизация на вашия ледник. По този метод можете да поддържате хладилника си чист и да поддържате положителното здраве на вашето семейство и околната среда.

С течение на времето хладилникът може да генерира неприятни миризми. Не единствено това, само че неприятната миризма може да остане даже откакто премахнете развалена храна или изключително вонящи хранителни артикули. Така че, с цел да се отървете от неприятната миризма и да си върнете чистия апарат, има няколко екологични метода, които можете да изпробвате.

Почистване и стерилизация на хладилника- от къде да стартираме?

На първо място, изключете хладилника, преди да започнете да го почиствате и дезинфекцирате. Оставете го изключено за една нощ, в случай че е допустимо, с цел да го размразите и да освободите насъбрания лед. След това премахнете цялата храна, питиета и всичко друго, което може да държите в него, с цел да можете да получите достъп до всяка повърхнина в него.

И най-после, без значение от това по какъв начин можете да изберете да почистите и дезинфекцирате хладилника си, би трябвало да го оставите да изсъхне изцяло, преди да съхранявате храна в него още веднъж. Храната, която съхранявате, дружно с всички други контейнери, би трябвало да бъдат усърдно почистени, преди да ги върнете в хладилника.

Това ще го защищити от замърсяване на преди малко почистените повърхности.

Сода за самун постоянно би ви била от изгода

Содата за самун основава нападателна среда за микроорганизмите, виновни за слузта и неприятните миризми.

Всеки път, когато почиствате ледник, пробвайте се да употребявате артикули, които вършат процеса по-ефективен и затова по-лесен. Содата за самун е един от най-хубавите екологични способи, също така е много на ниска цена. Освен това неговите обезмасляващи и антибактериални качества ще ви оказват помощ да елиминирате всевъзможни следи от храна и други насъбрани петна и разливи.

  • Смесете две супени лъжици сода за самун с няколко капки лимон в половин литър топла вода.
  • Използвайте го, с цел да изтъркате хладилника от вътрешната страна и извън.
  • След това го оставете да престои пет минути.
  • След това го отстранете със суха забрадка.

Солена вода

Един от най- лесните и хитри способи за разчистване на вашия ледник е елементарна примес, направена от шепа сол, разтворена в галон топла вода.

Просто потопете гъбата си в тази примес и я използвайте, с цел да почистите всички вътрешни и външни повърхности. Ще видите какъв брой елементарно ще се отървете от всички следи от храна и слуз.

Оцетът идеално средство за разчистване и стерилизация на хладилника

Оцетът е друга чудесна опция за разчистване на всичко. Този прелестен антибактериален сътрудник е един от най-хубавите естествени дезинфектанти, тъй че е изключително добър за разчистване даже на най-замърсените зони.

За да го извършите:

  • Смесете половин чаша бял оцет в чаша вода.
  • Продължете с почистването на вътрешността на вашия ледник.
  • Оставете да престои пет минути и по-късно избършете и подсушете.
  • Забележка: Спрей бутилка ще направи тази задача още по-лесна.

Отървете се от неприятните миризми благодарение на лимонен сок

Един от най-хубавите екологични способи за унищожаване на миризмите от вашия ледник е да натъркате повърхностите му с гъба, напоена с лимонен сок. Трябва да го оставите да престои пет минути и по-късно да го избършете с чиста, суха забрадка.

Активната му съставна част е лимонена киселина, която също е антисептик, тъй че е чудесна за надълбоко разчистване. Освен това ще остави искрящо чист резултат върху всяка повърхнина, която почиствате с него.

Можете също по този начин да излеете сока от три лимона в спрей бутилка дружно с две чаши топла вода. Напръскайте го върху повърхнина, оставете го да престои няколко минути и по-късно го отстранете със суха забрадка.

Прочетете още:Паста за зъби и още! Как бързо и елементарно да почистите бели маратонки вкъщи, Как да почистите микровълновата фурна от вътрешната страна, 5 екопродукта за разчистване

Инфо: https://pixabay.com/https://steptohealth.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР