Тези избори потвърдиха тенденцията за отчуждаване на народа от партиите.

...
Тези избори потвърдиха тенденцията за отчуждаване на народа от партиите.
Коментари Харесай

Радев се тревожи от червените линии, издигнати след изборите

Тези избори потвърдиха наклонността за отчуждаване на народа от партиите. Не дадоха късмет за еднолично ръководство. Хората чакат разговор и съгласие . Тревожното е издигане на нови червени линии. Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг пред публицисти.

По думите му отхвърли от коалиция демонстрира боязън да се ръководи през зимата . Държавният глава уточни, че за два месеца служебното държавно управление е построило постоянна основа, която да преведе страната през зимата. Той подчертава върху а в употреба, както и намаляването на цените на газа. Това са положителни стъпки за намаляване на инфлацията, акцентира президентът.

Радев бе безапелационен, че страната има потребност от работещ парламент . Време е да се поеме отговорност, време е за политическа храброст, добави той.

Президентът разясни, че няма да бърза със свикването на съвещания. Той посочи, че ще даде задоволително време на партиите да проведат градивен разговор.

Държавният глава уточни, че в тези тежки времена на война и енергийна рецесия имаме потребност от една мощна и обединена Европа. Той акцентира, че ключът е в разговора и намирането на общи решения. Радев бе безапелационен, че Европа не би трябвало да остава безразлична, когато пораства опасността от ескалация на войната в Украйна. По думите му в полза на всички е експанзията да отстъпи на разговора.

Енергийните и стопански рецесии чертаят разграничителни линии в Европейски Съюз и това затруднява постигането на единна позиция, акцентира той.

Румен Радев разяснява и  Президентът бе безапелационен, че не може България и Румъния да бъдат държани отвън Шенген 11 години, единствено тъй като някой си измисля критерии . От това губим всички. Не може да влагаме големи запаси за запазване на нашата границата и тази на Европейски Съюз, а да получаваме двойни стандарти, сподели още той.
 Българските евродепутати молят за приемане на България в Шенген
Българските евродепутати молят за приемане на България в Шенген

Времето на безконечното очакване се изчерпа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР